Να ανατρέψουν την απόφαση με γενική συνέλευση καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ
Δημοσίευση: Δευ, 18/02/2013 - 11:50.
Για άλλη μια φορά ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός δείχνει το πρόσωπό του: Η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου «Ένωση» της «Αλουμίνιον», του ομίλου Μυτιληναίου (δηλαδή οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) αποφάσισε στις 20 Φλεβάρη να μη γίνει 24ωρη απεργία, αλλά μόνο μια 2ωρη στάση εργασίας!
«Σε μια περίοδο που απαιτείται γερή και μαζική οργάνωση, στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στους τόπους δουλειάς, με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία, η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου "Ένωση", έτσι για να "βγουν από την υποχρέωση" ψήφισαν  2ωρη στάση. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δύο συνδικαλιστές από την παράταξη του Σταθά, που για να δείξουν τάχα επαναστατικό - αντισυστημικό πρόσωπο πρότειναν απεργία διαρκείας, αλλά τελικά ψήφισαν  2ωρη στάση εργασίας» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Βοιωτίας του ΠΑΜΕ. Επίσης καλεί τους εργαζόμενους «να απαιτήσουν να γίνει άμεσα Γενική Συνέλευση και να ανατρέψουν την απόφαση της εργοδοτικής πλειοψηφίας και των συνεργατών της», τονίζοντας ότι «ο Μυτηλιναίος, ο Στασινόπουλος, ο Μάνεσης, ο Αγγελόπουλος και όλο αυτό το σινάφι δεν φοβούνται τις απεργίες χωρίς απεργούς».
«Γίνεται φανερό - προστίθεται στην ανακοίνωση - ότι το εργατικό κίνημα δεν μπορεί να συνεχίσει να κουβαλάει στην πλάτη του τέτοιους συνδικαλιστές . Τα ηγετικά στελέχη των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, στηρίζοντας χρόνια τώρα τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι συνυπεύθυνοι γιατί η κρίση βρήκε εν υπνώσει και  απροετοίμαστο μεγάλο μέρος του κινήματος. Όσοι  παρουσιάζονται σαν νέοι σωτήρες του κινήματος και  βγαίνουν στα κεραμίδια ζητώντας απεργίες διαρκείας, πολιτικές απεργίες, κατηγορώντας  το ταξικό κίνημα ότι  δεν στηρίζει αυτήν τη γραμμή, αλλά ψηφίζουν τα ίδια μαζί με τους προηγούμενους,  υπονομεύουν ανοιχτά τους αγώνες.  Στην πράξη και αυτοί επιδιώκουν το κίνημα αφοπλισμένο, με τους εργαζόμενους να τα εναποθέτουν  όλα στις εκλογές. Έτσι θα  αλλάζει ο  διαχειριστής μόνο και όλα τα άλλα θα μένουν ίδια και χειρότερα. Αυτό γίνεται για χρόνια τώρα. Ο κάθε εργαζόμενος  πρέπει  να δείξει με τη στάση του ότι έχει μνήμη, ότι δεν σηκώνει άλλο  την κοροϊδία.
Απαντάμε ΝΑΙ σε όλες τις μορφές πάλης που οργανώνονται από τους εργαζόμενους, ακόμα και σε αυτές που τους κόβει κρύος ιδρώτας όταν τις ακούνε. Αλλά με ποια γραμμή, με ποια προοπτική; Με γραμμή κόντρα στα μονοπώλια και στα πολιτικά τους στηρίγματα ή με γραμμή υποταγής και εκφυλισμού του εργατικού κινήματος και δημιουργία ενός νέου κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού ακίνδυνου για τα μονοπώλια;
Να, γιατί λέμε  ότι στις  δύσκολες μέρες που έρχονται, στους αγώνες που θα αναπτύσσονται πρέπει αυτές οι δυνάμεις να αποκαλύπτονται και οι εργάτες να παίρνουν οριστικό διαζύγιο από δαύτους.
Συμφέρον για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της είναι η εδραίωση ενός κινήματος προσανατολισμένου, που θα δίνει μάχη στο χώρο δουλειάς,  θα συσπειρώνει δυνάμεις στην κοινωνική συμμαχία μαζί  με τους φτωχούς αγρότες που ξεκληρίζονται  και τους ΕΒΕ που βάζουν τα λουκέτα  για να γκρεμίσουν  το βάρβαρο και σάπιο καπιταλιστικό σύστημα».
Η Γραμματεία Βοιωτίας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στην «Αλουμίνιον» να συμμετάσχουν με το ΠΑΜΕ  στην απεργιακή συγκέντρωση, την Τετάρτη 20 Φλεβάρη, στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς.
 http://902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/9793/aloyminion-ae-mytilinaioy-paske-dake-kai-sia-yponomeyoyn-tin-apergia-tis