Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

Αντιμετωπίστε το πρόβλημα των άσπρων τριχών με σωστή διατροφή!

Είχατε φανταστεί ποτέ πως υπάρχουν 6 εύκολοι τρόποι να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της εμφάνισης των πρώτων άσπρων τριχών; Και ακόμα καλύτερα, γνωρίζατε...ότι τα 6 αυτά μυστικά βρίσκονται στην κουζίνα σας;
Δεν είναι ανάγκη να έχετε φτάσει σε μια ηλικία που η εμφάνιση των άσπρων τριχών να δικαιολογείται, καθώς διάφοροι άλλοι παράγοντες, όπως το άγχος, η μη σωστή διατροφή, η αϋπνία ή ακόμη και το DNA μπορούν να επισπεύσουν την εμφάνιση τους.
Μπορείτε λοιπόν να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα τρώγοντας τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Δεν χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά, μόνο μέχρι το ψυγείο της κουζίνας σας.
1. Μύδια
Σύμφωνα με το onmed, τα θαλασσινά είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και ιδιαίτερα τα μύδια είναι πλούσια σε βιταμίνη Β12. Μία μικρή μερίδα παρέχει πάνω από το 300% της ημερήσιας ποσότητας που χρειαζόμαστε.
2. Κόκκινο κρέας
Το κόκκινο κρέας έχει κακή φήμη λόγω των λιπαρών που περιέχει. Επιλέγοντας όμως το καθαρό φιλέτο και αποφεύγοντας τα αλλαντικά θα πάρουμε τόσο βιταμίνη Β όσο και πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία.
3. Τυρί
Κάθε είδος τυριού περιέχει διαφορετική περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β12. Το ελβετικό τυρί και η παρμεζάνα έχουν τις μεγαλύτερες ποσότητες ανά γραμμάριο.
4. Γιαούρτι
Μία μερίδα γιαούρτι μας παρέχει περίπου το 25% της ημερήσιας ποσότητας Β12 που χρειαζόμαστε.
5. Δημητριακά ολικής άλεσης
Αρκετά δημητριακά που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμινών. Συνδυάστε τα δημητριακά με μία κούπα γάλα για να πάρετε επιπλέον 20% της ημερήσιας προτεινόμενης ποσότητας σε Β12.
6. Σολομός
Είτε καπνιστός είτε σε σούσι είτε φιλέτο, ο σολομός είναι ένα εξαιρετικά υγιεινό και θρεπτικό ψάρι. Περιέχει περισσότερη ποσότητα βιταμίνης Β12 απ' ότι ο τόνος ή ο μπακαλιάρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου