20 Μαΐου 2014
Ποιές πληροφορίες πρέπει να αναζητάτε:
1. Καταρχάς να γνωρίζετε ποιός είναι ο παραγωγός του κοτόπουλου που βάζετε στο σπίτι σας, ο οποίος εγγυάται την ποιότητα του.
2. Να ξέρετε με τί έχει τραφεί το κοτόπουλο. Η πιστοποίηση των ειδικών εκτροφών, από φορείς όπως ο AGROCERT, που θα βρείτε πάνω στις συσκευασίες διασφαλίζουν το είδος της τροφής του κοτόπουλου και διασφαλίζουν τα κοτόπουλα δεν τράφηκαν με προϊόντα ζωικής προέλευσης όπως ζωικά λίπη, ιχθυάλευρα κ.λπ. που χρησιμοποιούνται κυρίως για να ρίξουν το κόστος.
3. Να ξέρετε αν το κοτόπουλο που αγοράζετε είναι ελληνικό.
4. Να ξέρετε αν το κοτόπουλο έχει σφαγεί σε εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση σφαγείο χάρη στη σφραγίδα του επίσημου κτηνιατρικού ελέγχου που υπάρχει στην ετικέτα.
5. Να ξέρετε με ποιό τρόπο έχει ψυχθεί το κοτόπουλο μετά τη σφαγή μέχρι να φτάσει τη θερμοκρασία συντήρησης. Χρησιμοποιούνται κυρίως δυο μέθοδοι:
α) ψύξη με ψυχρό αέρα (αερόψυξη)
β) Ψύξη με νερό
Η αερόψυξη αν και κοστίζει περισσότερο από την ψύξη με νερό, διασφαλίζει πως δεν θα υπάρχουν επιμολύνσεις από το ένα κοτόπουλο στο άλλο που στην ψύξη με νερό λόγου του νερού είναι πολύ εύκολες. Επίσης, διασφαλίζει πως το κοτόπουλό σας δεν έχει απορροφήσει νερό που στη συνέχεια θα το χάσει στο μαγείρεμα και θα δείτε το κοτόπουλο που αγοράσατε να συρρικνώνεται μπροστά στα μάτια σας.
6. Πόσο φρέσκο είναι το κοτόπουλο, διαβάζοντας την ημερομηνία λήξης.
Και μια συμβουλή για το κλείσιμο, για να απολαύσετε την ποιότητα του κοτόπουλου προσπαθήστε να το χρησιμοποιείτε νωπό χωρίς να το έχετε καταψύξει πρώτα.
Στους οικιακούς καταψύκτες για να φτάσει το κοτόπουλο στους -18 βαθμούς Κελσίου χρειάζονται πολλές ώρες ίσως και μέρες και συνεπώς η ποιότητα του υποβαθμίζεται. Η υποβάθμιση αυτή συνεχίζεται και κατά το στάδιο της απόψυξης.
Πηγή: health.in.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα: http://clopyandpaste.blogspot.gr/2014/05/blog-post_20.html#ixzz3lPUFNwTh
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου