Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

ΣΟΣ.....Άλλο γιαούρτι και άλλο επιδόρπια γιαουρτιού τα οποία βλάπτουν

από · Δημοσιεύτηκε · Ανανεώθηκε                


allo-giaourti-kai-allo-epidorpia-giaourtiou-ta-opoia-vlaptoun


Άλλο γιαούρτι και άλλο επιδόρπια γιαουρτιού τα οποία βλάπτουν

Καθώς επιθυμούμε να αγοράσουμε την ιδανική τροφή για εμάς και τα παιδιά μας, η οποία θα μας προσφέρει ευεξία, ενέργεια, υγεία και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, κ.α., μπερδευόμαστε με τους διαφόρους τίτλους του μάρκετινγκ και εν τέλει καταλήγουμε σε μια επιλογή, την οποία θεωρούμε ιδανική αλλά δεν είναι.
Δείτε και 
Πως οι προσφορές των Σούπερ μάρκετ επιδρούν στο ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ του καταναλωτή.

Για όσους διαλέγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα στη διατροφή τους, σημαντική θέση έχει και το γιαούρτι. 
Ένα κλασικό θέμα παγίδας του μάρκετινγκ, είναι το γιαούρτι και η σύγχυση με το επιδόρπιο γιαουρτιού. Φοβερή η βιομηχανία τροφίμων στις μέρες μας! “Γιαουρτάκια” με φρούτα, με πολύχρωμες συσκευασίες πλημμυρίζουν τα ράφια, καπάκια με μπιλίτσες χρωματιστές, σοκολατένιες πινελιές σε άφθονη ποικιλία γεύσεων…

Γιαούρτι όμως ή επιδόρπιο γιαουρτιού;

Η επιλογή είναι πάντα δική μας. Ας δούμε τι μας προσφέρει το καθένα.
Γιαούρτι είναι πρόβειο, αγελαδινό ή βουβαλίσιο γάλα που με ζύμωση δύο βακίλων πήζει και αποκτά αυτήν την υπέροχη δροσερή υπόξινη γεύση.
Το τρώμε μόνο του, με φρούτα ή με μέλι που προσθέσαμε εμείς, με ρύζι, στις σαλάτες.
Το χρησιμοποιούμε στη μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική, αλλά παρασκευάζουμε και δροσερά ροφήματα όπως είναι το αριάνι.
Αποφύγετε όμως δια ροπάλου τα αγελαδινά γάλατα και τα προϊόντα που παράγονται από αυτό, καθώς:  
Γάλα ή Δηλητήριο;
και Επικίνδυνο κοκτέιλ 20 χημικών ουσιών σε ένα ποτήρι γάλα!

Σε αντίθεση με το γίδινο και τα προϊόντα του (προς το παρόν τουλάχιστον) Γιατί να προτιμήσεις το Κατσικίσιο Γάλα
Όσο για το αριάνι: Ξινόγαλα: Πως φτιάχνεται και γιατί να το προτιμήσεις

Διατροφική αξία

Περίπου 100γρ γιαουρτιού περιέχουν:
  • Ενέργεια 61 θερμίδες
  • Υδατάνθρακες 4,7 γρ. εκ των οποίων:
    – Σάκχαρα 4,7 γρ. 

    Λίπος 3,3 γρ. εκ των οποίων:κορεσμένα 2,1 γρ. 
    – μονοακόρεστα 0,9 γρ.
  • Πρωτεΐνες 3,5 γρ.

Οφέλη για την υγεία

Το ζωντανό λεγόμενο γιαούρτι (με την πέτσα) δεν χρησιμοποιείται στη διατροφή μόνο για τη γεύση του αλλά και για τα οφέλη του στην υγεία.
– Το χρησιμοποιούμε στις δίαιτες αδυνατίσματος για την ολιγοθερμική του αξία (ειδικά το μη στραγγισμένο), αλλά και σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες και για τη καλή λειτουργία των καύσεων και του μεταβολισμού.
– Προστατεύει τη καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, καθώς τα ένζυμα που περιέχει βοηθούν στη πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών
Πολύ σημαντικό για τον οργανισμό μας: 
Γαστρεντερικό η Βάση της Καλής Υγείας – Προστατέψτε το

– Τα βακτήρια που περιέχει βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας της εντερικής χλωρίδας αλλά και στη δημιουργία εντερικών αντισωμάτων.
Δείτε
ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ-Τα βακτηρίδια πού είναι υπέρ της ζωής!
Τα καλά βακτήρια των προβιοτικών μπορούν να μας σώσουν από τον καρκίνο
Είναι τόσο σημαντική αυτή του η δράση που ακόμη δεν την φανταζόμαστε οι περισσότεροι: Μικροβίωμα: Μικροβιακή Χλωρίδα και η Ιατρική Επανάσταση του Αιώνα

Ενυδατώνει και τρέφει το δέρμα, λόγοι για τους οποίους οι αισθητικοί προτείνουν πολλές μάσκες ομορφιάς.
Δείτε για παράδειγμά: 
Απίστευτο: Φυσικό λίφτινγκ με δύο απλά υλικά της κουζίνας μας!

Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο.
Το γιαούρτι είναι μια από τις τροφές, που τη συναντάμε από τους αρχαιότερους χρόνους ακόμα και στους Αιγύπτιους Φαραώ αλλά και στους Αρχαίους Έλληνες και είναι από τότε γνωστό για τις υγιεινές του ιδιότητες.Δείτε και Γιαούρτι ή Υγιείαρτος των Αρχαίων Ελλήνων – 29 λόγοι για να το τρως 

Επιδόρπιο γιαουρτιού

Επιδόρπιο γιαουρτιού λέμε το “γιαούρτι” που μπορεί να περιέχει διάφορα πρόσθετα όπως:
  • Σιρόπι φρουκτόζης, γλυκόζη, ασπαρτάμη.
  • Συνδυασμούς από παστεριωμένο γάλα, σκόνη γάλακτος ή πρωτεΐνη γάλακτος. 
  • Ανθόγαλα ή τυρόγαλα ή ότι απομένει από τις παραγωγές τυριών.
  • Τροποποιημένα άμυλα, καλλιέργειες γιαουρτιού.
  • Μονογλυκερίδια, χρωστικές, διάφορα Ε για την ενίσχυση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του προϊόντος.
  • Ζελατίνη η οποία παράγεται από υποπροϊόντα βοοειδών, χοιρινών και άλλων κρεάτων και χρησιμοποιείται για τη πήξη του γιαουρτιού.
Δείτε ένα ένα πόσο βλαβερά μπορούν να είναι όλα τα παραπάνω που χρησιμοποιεί η βιομηχανία τροφίμων για να φτιάξει κάτι που μόνο γιαούρτι δεν μπορείς να το πεις. Και το χειρότερο; Είναι αυτό το προϊόν που έχουμε μάθει να δίνουμε στα παιδιά, λόγω της παραπλάνησης με την χρήση της λέξης γιαούρτι!!
Κάτι που προσπαθείς με τεχνητά και όχι φυσικά μέσα να το νοστιμίσεις παύει να είναι ωφέλιμο, μετά από τόση επεξεργασία: Συντηρητικά – Πρόσθετα τροφίμων, μία ωρολογιακή βόμβα
Η φρουκτόζη τρέφει τον καρκίνο και ιδίως τον καρκίνο του παγκρέατος;
ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΙΖΕΡΙΑ: ένας δηλητηριασμένος κόσμος
Τέλος Τα πάντα για τη ζελατίνη!

Βλέποντας όλα αυτά, είναι δυνατόν να θεωρείτε αυτό το “πράμα” γιαούρτι και κυρίως να συνεχίσετε να το δίνετε στα παιδιά σας;;

Θρεπτική αξία

Η θρεπτική αξία διαφοροποιείται ανάλογα με το παρασκεύασμα.
Σε γενικές γραμμές όμως είναι μικρότερης θρεπτικής αξίας σε σχέση με το φυσικό γιαούρτι ενώ οι γλυκαντικές ύλες που περιέχει ενισχύουν την τάση για παχυσαρκία.
Είναι σίγουρα πολύ πιο φθηνό, γι’αυτό το χρησιμοποιούν οι περισσότεροι στην επαγγελματική σίτιση.
Τελευταία παρασκευάσματα περιέχουν διάφορες ουσίες για τον έλεγχο της χοληστερίνης, της πίεσης κ.λ.π.. Παρασκευάσματα που για τη χρήση τους πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή, ιδιαίτερα από ανθρώπους που καταναλώνουν φάρμακα αλλά και από παιδιά.
Η παχυσαρκία λόγω των γλυκαντικών, είναι το λιγότερο τελικά: Τεχνητά γλυκαντικά: Πόσο επικίνδυνα είναι και πως να τα αποφύγετε 
Όσο για την βοήθεια στην υγιεία μας, θα πρέπει να είναι πολύ εύπιστος κάποιος για να φανταστεί ότι με όλες αυτές τις τεχνητές ουσίες που βάζουν μέσα και την γενικότερη επεξεργασία, βγαίνει κάτι υγιεινό: Χοληστερίνη – Φλεγμονές και Becel pro-activ

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε μπροστά σε ένα επιδόρπιο γιαουρτιού θα σας συμβουλεύαμε να κοιτάξετε αναλυτικά τι γράφει η όμορφη, κατά τα άλλα, αυτή συσκευασία. Ο όρος «επιδόρπιο» δε χρησιμοποιείται τυχαία. Ούτε επειδή κάνει το προϊόν πιο ελκυστικό.
«Επιδόρπια γιαουρτιού» χαρακτηρίζονται τα γιαούρτια που περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης ή άλλες γλυκαντικές ουσίες, όπως το σιρόπι φρουκτόζης, γλυκόζης ή ασπαρτάμης. Πολλές φορές περιέχουν και διάφορες πρόσθετες ουσίες, για να πάρουν το χρώμα και το άρωμα που τα κάνουν τόσο ελκυστικά…
Μπορείτε να συγκρίνετε τη γεύση που έχει ένα γιαουρτάκι με φρέσκια φράουλα και ένα επιδόρπιο γιαουρτιού με γεύση φράουλας… Η απάντηση δική σας ως προς το πόσο φυσική είναι η γεύση του επιδορπίου.
Ας μην αναφερθούμε καν στα συντηρητικά που το βοηθούν να παραμείνει το ίδιο ελκυστικό και μετά από κάποιες μέρες, γιατί αυτά αποτελούν πια καθημερινότητα για τους περισσότερους από μας.Κάπως έτσι καταλήγουμε να Τρώμε τουλάχιστον πέντε κιλά συντηρητικά τον χρόνο! 
Και μην πιστέψετε ούτε για ένα λεπτό: Η πλάνη της δήλωσης ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ 

Για να μην φορτώνετε τον οργανισμό και του παιδιού σας, λοιπόν, με όλες αυτές τις πρόσθετες ουσίες που δεν έχουν λόγο ύπαρξης (τουλάχιστον εκτεταμένης) στη διατροφή μας και πόσο μάλλον των παιδιών μας, θα συνιστούσαμε τα εξής:

Διαλέξτε ένα απλό, βιολογικό γιαούρτι, ακόμα καλύτερα κάποιο παραδοσιακό που παρασκευάζεται στην περιοχή σας και… δημιουργήστε!

Προσθέστε μέλι για να το γλυκάνετε. Δώστε του φρουτένια γεύση με φυσικό τρόπο, ψιλοκόβοντας ένα φρούτο που αρέσει σε εσάς ή στο μικρό σας, στην ανάγκη προσθέστε κάποιο αποξηραμένο φρούτο.
Μπορείτε να του προσθέσετε και λίγους τριμμένους άψητους κι ανάλατους ξηρούς καρπούς, αλλά και λίγα δημητριακά ολικής άλεσης για επιπλέον γεύση και θρέψη.
Η ιδανική λύση είναι αυτή, όπου αντί για γάλα θα χρησιμοποιήσετε γιαούρτι: 
Μούσλι – το υγιεινότερο πρωινό!!

Μόλις δημιουργήσατε ένα απίστευτα θρεπτικό γεύμα για το παιδάκι σας, το οποίο και ελκυστικό και νοστιμότατο είναι, αλλά και φρέσκο και υγιεινό. Αφήστε που δεν περιέχει επικίνδυνα Ε και γλυκαντικές ουσίες που προκαλούν περισσότερη πείνα και ανισορροπία του οργανισμού του παιδιού σας.
Το μυστικό βρίσκεται στην ανάγνωση των μικρών και λεπτών, σχεδόν αδιάκριτων πολλές φορές, γραμμάτων στις συσκευασίες των προϊόντων. Ελέγξτε προσεκτικά τι αναγράφει το προϊόν, προτιμώντας να μην αναφέρει τον όρο «επιδόρπιο» και διαβάστε και τα συστατικά του. Προτιμήστε το πιο φυσικό που θα βρείτε!
Τα συστατικά που περιέχονται στα επιδόρπια συνήθως αναγράφονται με μικρά γράμματα.
Αποφασίζουμε μόνοι μας για το τι καταναλώνουμε εμείς και τα παιδιά μας.
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της υγιείας μας, καθώς αν δεν το κάνουμε οι ίδιοι, ποτέ και καμία μεγαλοεταιρία, δεν θα το κάνει για εμάς, οπότε είναι επιβεβλημένο να επιλέγεις τι θα βάλεις στον οργανισμό τον δικό σου και του παιδιού σου: Διάβασε τις ετικέτες σωστά. Μάθετε να ξεχωρίζετε τα τρόφιμα με χημικά! 
Τέλος, αδράξτε την ευκαιρία και μάθετε να φτιάχνετε μόνοι σας το γιαουρτάκι σας, ιδανικά με γάλα που θα γνωρίζετε την προέλευσή του: Φτιάχνουμε γιαούρτι από… σπίτι!! 
Δεν είναι τυχαίο καθόλου που στο εξωτερικό γίνεται ανάρπαστο το ΕΛΛΗΝΙΚΌ γιαούρτι και ας το εκμεταλλεύονται άλλοι: Εκρηκτική άνοδος «Ελληνικού» γιαουρτιού στην αγορά των ΗΠΑ!
Δείτε ακόμη: Λίγα λόγια για το γιαούρτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου