Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

7 μπαχαρικά με τεράστια οφέλη για την υγεία !


Τζίντζερ

Αυτό το μπαχαρικό, ένα ανθοφόρο φυτό που προέρχεται από την Κίνα, είναι από καιρό γνωστό ως μια αξιόπιστη λύση για να χαλαρώσει την αναγούλα, βοηθ στην πέψη, και στην καταπολέμηση της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος. Η τζιντζερόλη , η οποία είναι η κύρια βιοενεργή ένωση που βρίσκεται στο μπαχαρικό, έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Μελέτες έχουν δείξει ότι το μπαχαρικό έχει επίσης τη δυνατότητα να ανακουφίσει τον μυϊκό πόνο, επίσης να συμβάλει στη μείωση της φλεγμονής, στη μείωση του σακχάρου στο αίμα, στη μείωση των καρδιακών παθήσεων, και στην καταπολέμηση το

Δενδρολίβανο

Αυτό το πικάντικο πολυετές βότανο προέρχεται από τη νότια Ευρώπη, είναι ένα μέλος της οικογένειας της μέντας και έχει βρεθεί ότι έχει μια ποικιλία από οφέλη για την υγεία. Οι μελέτες δείχνουν ότι το δενδρολίβανο μπορεί να είναι σε θέση να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου όταν μαγειρεύετε το κρέας σας με αυτό. Για παράδειγμα, όταν μαγειρεύετε τα μπιφτέκια σας, παράγονται καρκινογόνες ενώσεις. Αυτό το βότανο εργάζεται για να μειώσει την παραγωγή, λόγω των αντιμυκητιασικών και αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του.

Θυμάρι

Ένα ακόμα μέλος της οικογένειας της μέντας, αυτό το βότανο είναι δημοφιλή στην αρωματοθεραπεία ως αιθέριο έλαιο με πλήρη αντι-ιικές, αντισηπτικές, αντιμυκητιασικές, αντιπαρασιτικές, και αντιρευματικές ιδιότητες. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και το θυμάρι μπορεί να μειώσει το COX-2 στα κύτταρα, ένα ένζυμο που είναι υπεύθυνο για την προώθηση της φλεγμονής, του πόνου και του πυρετού κατά 25% τουλάχιστον, ενώ το αιθέριο έλαιο του μπορεί να μειώσει τα επίπεδα κατά σχεδόν 75%.

Κύμινο

Είναι ένα από τα μπαχαρικά που μπορεί να ενσωματωθεί σε πολλά πιάτα, και τα οφέλη του είναι απλά ένα μπόνους. Αυτό το καρύκευμα της Μεσογείου, έχει βρεθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Επίσης πληθώρα μελετών έχουν δείξει ότι μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια γνωστά ως ελικοβακτηρίδια, τα οποία συνδέονται με το έλκος στο στομάχι. Και το μαύρο κύμινο πιο συγκεκριμένα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής που σχετίζεται με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Κανέλα

Πολλοί άνθρωποι αγαπούν την κανέλα λόγω της γλυκιάς της γεύσης. Πασπαλίζεται σε ένα τοστ, χρησιμοποιείται σε ροφήματα ή μπορεί να αναμιχθεί σε κάποια συνταγή για επιδόρπιο. είναι μια βασικό προϊόν σε πολλές κουζίνες. Διαθέτει επίσης ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες. Φτιαγμένο από τον εσωτερικό φλοιό των δέντρων που ονομάζονται Cinnamomum, αυτό το μπαχαρικό, το οποίο προέρχεται από τη Σρι Λάνκα, είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από τον καρκίνο που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Έχει επίσης, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ισχυρές αντιδιαβητικές ιδιότητες.

Πιπέρι καγιέν

Αυτό το μπαχαρικό έχει την ικανότητά να διεγείρει τόσο την κυκλοφορία και να εξουδετερώνει την οξύτητα μέσα στο σώμα. Αυτή η καυτερή κόκκινη σκόνη περιέχει την, ωφέλιμη για την υγεία, ένωση που ονομάζεται καψαϊκίνη, η οποία προσφέρει ανακούφιση στους πόνους στις αρθρώσεις, και σύμφωνα με μία ίσως μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα στους καπνιστές. Το πιπέρι καγιέν μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ταλαιπωρία του πονόλαιμου, του βήχα και της διάρροιας.

Κουρκουμάς

Αυτό το όμορφο φωτεινό πορτοκαλί μπαχαρικό, το οποίο είναι μέρος της οικογένειας του τζίντζερ, προέρχεται από τη ρίζα του φυτού Curcuma Longa και έχει βρεθεί ότι βοηθάει στη θεραπεία ποικίλων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της αρθρίτιδας, της καούρας και του στομαχόπονου. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί τοπικά για να θεραπεύσει φλεγμονή του δέρματος και μολυσμένες πληγές. Έχει επίσης βρεθεί ότι το ισχυρό αντιοξειδωτικό γνωστό ως κουρκουμίνη που βρέθηκε στο μπαχαρικό, συμβάλλει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της χημειοθεραπείας όταν χρησιμοποιείται σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού.
Διαβάστε και για άλλα βότανα εδώ


2 σχόλια:

  1. Your Affiliate Money Making Machine is ready -

    And earning money online using it is as easy as 1..2..3!

    Here are the steps to make it work...

    STEP 1. Tell the system which affiliate products the system will push
    STEP 2. Add PUSH BUTTON traffic (it LITERALLY takes JUST 2 minutes)
    STEP 3. Watch the affiliate products system explode your list and sell your affiliate products all by itself!

    Are you ready to start making money???

    Get the full details here

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. If you're trying to lose fat then you have to start following this brand new custom keto meal plan diet.

    To create this keto diet service, licensed nutritionists, personal trainers, and chefs united to develop keto meal plans that are efficient, painless, price-efficient, and delicious.

    Since their first launch in January 2019, thousands of people have already remodeled their body and well-being with the benefits a smart keto meal plan diet can offer.

    Speaking of benefits: in this link, you'll discover eight scientifically-proven ones offered by the keto meal plan diet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή