Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

Χατζηδάκης: «Δεν θα ανεχθούμε άλλο τους τζαμπατζήδες στα μέσα μαζικής μεταφοράς» (Και δυο λόγια για όσους έχουν -ακόμα- ψευδαισθήσεις)

"Κατηγορηματικός για την εφαρμογή των μέτρων ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης, διαβεβαιώνοντας πως, παρά τις αντιδράσεις, το υπουργείο και ο ίδιος προσωπικά «δεν θα κάνει κανέναν συμβιβασμό και καμία έκπτωση». «Κι αυτό διότι μας ενδιαφέρει να περιορίσουμε τα ελλείμματα των συγκοινωνιών. Μας ενδιαφέρει όλοι να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε το φαινόμενο των τζαμπατζήδων» τόνισε χαρακτηριστικά.
Προσέθεσε ότι αυτές είναι οι οδηγίες που έδωσε στις διοικήσεις των σταθερών και των οδικών συγκοινωνιών και επανέλαβε ότι στις σταθερές συγκοινωνίες μεταφέρονται 102 άτομα από διοικητικές θέσεις στον έλεγχο και τα εκδοτήρια. Έτσι, συνολικά, οι ελεγκτές θα αυξηθούν από 50 σε 90 και οι εκδότες από 200 στους 260. [...] Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται ότι σε αυτούς που μετακινούνται προκλήθηκαν κάποιες αρνητικές αντιδράσεις, κάτι που το καταλαβαίνει σε ανθρώπινο επίπεδο, ωστόσο τόνισε κατηγορηματικά: «Σε κάθε περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση.»"
Το ρεπορτάζ (με αυτόν τον τίτλο) από τις δηλώσεις του υπουργού «Ανάπτυξης» δημοσιεύτηκε στις 07/06/2013. Η όλη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνησή του,  (αλλά και οι προηγούμενες που έβαλαν τα θεμέλια) δεν αφήνει καμιά αμφιβολία  τι είδους «ανάπτυξη»  εννοούν αυτοί που  την επικαλούνται και την προσδοκούν:  με τα μονοπώλια και τους πλουτοκράτες ακόμα πιο χορτάτους, με τους εργαζόμενους εξαθλιωμένους σκλάβους και άστεγους, με στρατιές ανέργων, σε μια κοινωνία όπου θα ευημερούν οι νεκροθάφτες, πνιγμένη στην αφασία του καναπέ, τον φόβο, την αδιαφορία, να ξεχειλίζει ηλιθιότητα και  κρετινισμό. Με τα πρώτα κρούσματα κοινωνικού κανιβαλλισμού να κάνουν ήδη την εμφάνισή τους, και τις νεοναζιστικές αγέλες να ξεσαλώνουν. Μια «ανάπτυξη» βουτηγμένη στο αίμα χιλιάδων που δεν (την) άντεξαν ή δεν θα (την) αντέξουν. ΤΩΡΑ πρέπει ν’ αντιδράσουμε. ΤΩΡΑ, να τινάξουμε από πάνω μας (αυτοί που ακόμα έχουν) τις ψευδαισθήσεις. ΤΩΡΑ, να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια και να στείλουμε στα αζήτητα όλους αυτούς που επικαλούνται τους «νόμους» την ώρα που τους ξεσκίζουν και τους τσαλαπατούν. ΤΩΡΑ, να επιβάλλουμε τον μόνο δίκαιο νόμο, το νόμο του εργάτη, το νόμο της τάξης μας.
Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου