Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

.Να καλύπτονται οι κάμερες των υπολογιστών προειδοποιεί το FBI

Να καλύπτονται οι κάμερες των υπολογιστών προειδοποιεί το FBI«Είναι ένας από τους πιο πολύτιμους στόχους για έναν χάκερ».

Σύμφωνα με το FBI, οι κάμερες είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους των hackers, καθώς μόλις αποκτήσουν πρόσβαση, μπορούν να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν όσα συμβαίνουν στο οπτικό πεδίο της κάμερας, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες για να εκβιάσουν τα θύματά τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλα συστήματα ασφαλείας ή να κάνουν ακόμη χειρότερα πράγματα.
Επιπλέον, ο διευθυντής του FBI, James Comey, είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να κάνεις και η κάλυψη της webcam είναι ένα από αυτά. Αν πας σε οποιοδήποτε κυβερνητικό γραφείο… έχουμε καλύψει όλες τις κάμερες. Αυτό το κάνεις για να μην μπορούν άνθρωποι που δεν έχουν το δικαίωμα, να σε παρακολουθούν». Η κάλυψη των καμερών δεν γίνεται μόνο στους υπολογιστές, αλλά σε σε κινητά και όλες τις υπόλοιπες συσκευές.
Να θυμίσουμε ότι πριν από μερικούς μήνες ο Mark Zuckerberg, ο CEO του Facebook για να γιορτάσει την επιτυχία του Instagram είχε ανεβάσει μια φωτογραφία του και στο φόντο εμφανιζόταν το laptop του στο οποίο είχε καλύψει με ταινία μικρόφωνο και κάμερα. Αυτό φυσικά έκανε τον γύρο του κόσμου και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.
http://techit.gr/2016/09/na-kalyptontai-oi-kameres/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου