Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

11 απλά μαθηματικά κόλπα που δε μας έμαθε κανείς στο σχολείο


Αν έχετε προβλήματα με τα μαθηματικά, δεν είναι δικό σας λάθος. Το πρόβλημα είναι πως κανείς δε μας δίδαξε στο σχολείο, τα πιο χρήσιμα μαθηματικά κόλπα.
Παρακάτω θα μάθετε μερικά από τα καλύτερα κόλπα για τα μαθηματικά. Θα σας βοηθήσουν να απλοποιήσετε την καθημερινότητά σας και να βρείτε τις λύσεις εύκολα και γρήγορα. Πλέον, ο οποιοσδήποτε υπολογισμός θα είναι πανεύκολος.
Το % ενός αριθμού

Γρήγορος υπολογισμός του τετραγώνου
Αυτό το τέχνασμα θα σας βοηθήσει να βρείτε την τετραγωνική ρίζα ενός διψήφιου αριθμού που τελειώνει με πέντε. Πολλαπλασιάστε το πρώτο ψηφίο με τον εαυτό του και προσθέστε 1. Στη συνέχεια, γράψτε 25. Αυτό ήταν!
Ο πολλαπλασιασμός του 9 γίνεται εύκολος
Γρήγορος πολλαπλασιασμός με το 5
Διαιρέστε τον αριθμό με το 2. Αν το αποτέλεσμα είναι ένας ακέραιος αριθμός, προσθέστε το 0 στο τέλος. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι ακέραιος αριθμός, αγνοήστε τα δεκαδικά ψηφία και απλά προσθέστε το 5 στο τέλος.
Ο πολλαπλασιασμός του 11 γίνεται εύκολος

Απλός πολλαπλασιασμός με το 4
Το κόλπο εδώ είναι να πολλαπλασιάσετε τον αριθμό σας με το 2 και στη συνέχεια να πολλαπλασιάσετε πάλι με το 2.
Ένας απλός τρόπος να υπολογίσετε τα φιλοδωρήματα
Αν χρειαστεί να αφήσετε το 15% της παραγγελίας σας ως φιλοδώρημα, υπάρχει ένας απλός τρόπος να βρείτε το ποσό που πρέπει να δώσετε. Αρχικά, βρείτε το 10% του ποσού, διαιρέστε το με το 10 και προσθέστε το άλλο μισό του αποτελέσματος. Αυτό είναι το φιλοδώρημά σας.
Ο δύσκολος πολλαπλασιασμός, γίνεται εύκολος
Αν χρειαστεί να πολλαπλασιάσετε μεγάλους αριθμούς, ενώ ένας από αυτούς είναι ζυγός, μπορείτε να τους ανασυντάξετε για να πάρετε μια απάντηση.
Διαίρεση με το 5
Το να διαιρέσετε μεγάλους αριθμούς με το 5, είναι αρκετά απλό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να πολλαπλασιάσετε τον αριθμό σας με το 2 και στη συνέχεια, να μετακινήσετε το δεκαδικό σημείο.
Αφαίρεση από το 1.000
Υπάρχει ένας απλός κανόνας για την αφαίρεση από το 1.000: απλά αφαιρούμε όλα τα ψηφία από το 9 και το τελευταίο ψηφίο από το 10.
Μετατροπή από βαθμούς Κελσίου σε Φαρενάιτ και αντίστροφα
Υπολογίστε εύκολα μια κυβική ρίζα
[bigideas]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου