Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

Ο καλύτερος τρόπος να πίνετε τον καφέ σας και 3 υγιεινά εναλλακτικά ροφήματα


Είστε από εκείνα τα άτομα που δεν μπορείτε να φανταστείτε να ξεκινάτε τη μέρα σας, χωρίς να έχετε πρώτα πιει καφέ; Αν έχετε περιέργεια να μάθετε πώς θα ήταν η μέρα σας χωρίς τη συνηθισμένη κούπα καφέ, αυτό είναι το κατάλληλο άρθρο για εσάς!
Δεν σας προτείνουμε να σταματήσετε να πίνετε γενικά καφέ, αλλά να προσαρμόσετε λίγο τον τρόπο κατανάλωσής του. Αν και το ξεχωριστό άρωμά του δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο, περιέχει καφεΐνη, που αποτελεί διεγερτική ουσία του νευρικού συστήματος. Έχει επίσης την ιδιότητα να αφυδατώνει τον οργανισμό μας και η πολύ συχνή κατανάλωσή του μπορεί να αλλάξει κάποιες μεταβολικές λειτουργίες μας όπως να αυξήσει τον καρδιακό παλμό, την πίεση του αίματος, μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε κόπωση, επινεφριδιακή εξάντληση και μειωμένη έκκριση οξέων στο στομάχι που μπορεί να οδηγήσει σε πεπτικά προβλήματα.

Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να κάνετε έξυπνη κατανάλωση του καφέ

Αρχικά, ενυδατώστε τον οργανισμό σας πριν πιείτε καφέ

Σίγουρα το πιο εύκολο πράγμα το πρωί είναι απλά να πάρετε έναν καφέ και να φύγετε για τη δουλειά σας, αλλά πριν από αυτό, χρειάζεται να βεβαιωθείτε ότι ο οργανισμός σας είναι επαρκώς ενυδατωμένος. Μια κούπα ζεστού νερού με λίγο λεμόνι θα ξυπνήσει το πεπτικό σας σύστημα και θα απομακρύνει τις τοξίνες που το σώμα σας έχει συσσωρεύσει, όσο εσείς κοιμόσασταν.

Να είστε επιλεκτικοί με το είδος του καφέ που καταναλώνετε

Προμηθευτείτε τον, ει δυνατόν, από έναν τοπικό πωλητή ή επιλέξτε έναν βιολογικό καφέ. Με αυτό τον τρόπο, δεν στηρίζετε μόνο μια μικρή επιχείρηση, αλλά πίνετε κάτι πολύ λιγότερο επεξεργασμένο και όξινο.

Ο καλύτερος τύπος καφέ είναι ο σκέτος καφές, χωρίς πρόσθετα

Η προσθήκη σιροπιού, γαλακτοκομικών προϊόντων και συντηρητικών σας στερεί τις ευεργετικές ιδιότητες του ίδιου του καφέ. Οι αυθεντικοί λάτρεις θα συμφωνήσουν εδώ ομόφωνα ότι αυτό δεν είναι πραγματικό καφές!
Όσο για τις εναλλακτικές, παρακάτω σας προτείνουμε κάποια νόστιμα ροφήματα, με τα οποία θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε κάποιες φορές τον πρωινό σας καφέ:

Ζεστή σοκολάτα με chaga

To chaga είναι ένα φαρμακευτικό μανιτάρι που είναι επίσης γνωστό ως προσαρμογόνο. Αυτό σημαίνει ότι βοηθά το σώμα μας να «προσαρμοστεί» στο εσωτερικό και εξωτερικό μας βιολογικό, χημικό και φυσικό περιβάλλον. Το ξεχωριστό αυτό είδος μανιταριού έχει την ιδιότητα της ισορροπίας στον οργανισμό μας, διατηρώντας συγκεκριμένα τις ορμόνες του στρες σε κανονικά επίπεδα, εμποδίζοντας την υπερέκκρισή τους σε στιγμές κρίσεων. Όταν συνδυάζεται με κακάο και γάλα καρύδας, εκτός από γεύση, μας δίνει αντιοξειδωτικά οφέλη.

Συστατικά

• ½ φλιτζάνι τσάι chaga
• ½ φλιτζάνι γάλα καρύδας
• 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας
• 1 κουτάλι της σούπας κακάο
• Μία πρέζα κανέλα
• Μία πρέζα αλάτι Ιμαλαίων
• Προαιρετικά: Κάντε το ρόφημα πιο γλυκό με λίγο μέλι.

Latte πικραλίδας

Η πικραλίδα είναι ένα πολύ υποτιμημένο φυτό. Εκείνο το μικρό κίτρινο λουλούδι που σε όλους αρέσει να θαυμάζουν μπορεί να προστεθεί στη διατροφή μας. Κάθε μέρος του φυτού- φύλλα, κοτσάνι, άνθος- παρέχει τα δικά του συγκεκριμένα οφέλη για τον οργανισμό και η γεύση του ως ρόφημα μοιάζει πολύ με εκείνη του καφέ. Η πικραλίδα αποδεικνύεται ιδιαιτέρως ευεργετική για το πεπτικό μας σύστημα· πυροδοτεί την παραγωγή χολής, βοηθά στη λειτουργία της χώνεψης και ταυτόχρονα στηρίζει τη λειτουργία του ήπατος.

Συστατικά

• 1 φλιτζάνι τσάι από βιολογική πικραλίδα
• ¼ φλιτζάνι γάλα καρύδας ή σόγιας
• 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας
• Προαιρετικό: Κάντε το πιο γλυκό, προσθέτοντας λίγο μέλι.

Το χρυσό ελιξίριο

Αν δεν έχετε συμπεριλάβει ακόμα τον κουρκουμά στη διατροφή σας, αυτός είναι ο τέλειος τρόπος να το κάνετε! Ο κουρκουμάς ήταν ένα από τα βασικά συστατικά στην Ayuverda για χιλιάδες χρόνια ως θεραπευτικό συστατικό για διάφορες παθήσεις. Ζεσταμένος με λίγο γάλα και πολλά μπαχαρικά, αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να κρατήσετε μακριά τα κρυολογήματα και να ενδυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Είναι μια καλή επιλογή επίσης και πριν τον ύπνο!

Συστατικά

• 1 Φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
• 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας
• 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
• ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
• ¼ με ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
• ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλας
• Μια πρέζα μαύρο πιπέρι
• Μια πρέζα αλάτι Ιμαλαίων
• Προαιρετικό: Μια πρέζα πιπέρι καγιέν για έξτρα έντονη γεύση

Προετοιμασία

Ζεστάνετε λίγο το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Πριν πάρει την πρώτη βράση, απομακρύνετέ το από τη φωτιά και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε τα όλα μαζί, μέχρι να γίνει ένα απαλό και αφρώδες μείγμα. Πιείτε το ως έχει ή αν θέλετε μπορείτε να το χτυπήσετε και στο μπλέντερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου