Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ....ΝΑ ΤΙ ΨΗΦΙΖΑΜΕ

Μ. Λιάπης: «Συνταξιούχος είμαι, με χτύπησε κι εμένα η κρίση»!Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης, μετά τη σύλληψή του για τις πλαστές πινακίδες στο πολυτελές τζιπ του.

Μάλιστα επικαλέστηκε την οικονομική κρίση που τον έπληξε κι αυτόν διότι είναι… συνταξιούχος. «Κατέθεσα τις πινακίδες για οικονομικούς λόγους, για το τεκμήριο... Συνταξιούχος είμαι... Η κρίση είχε αγγίξει και μένα...» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω απο το γραφείο του εισαγγελέα στην Ευελπίδων.«Τις πινακίδες τις κατέθεσα τον Αύγουστο για οικονομικούς λόγους, για το τεκμήριο» πρόσθεσε και συνέχισε: «Συνταξιούχος είμαι. Η κρίση έχει αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός». Παράλληλα, συνεχίζοντας τον ισχυρισμό που είχε προβάλλει και νωρίτερα, δηλαδή ότι είχε ακινητοποιημένο το τζιπ και ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που το κυκλοφούσε για να μην... χαλάσει η μπαταρία είπε πως είχε το αυτοκίνητο σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή σχεδίαζε να φύγει για Ασία «φοβήθηκα για τη μπαταρία». Οσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας ο πρώην υπουργός είπε ότι είχε πληρώσει τα τέλη για το 2014, ενώ για την ασφάλεια, ανέφερε πως δεν είχε καθώς δεν κυκλοφορούσε το τζιπ. Ωστόσο, δεν απάντησε στο ερώτημα που βρήκε τις πλαστές πινακίδες και γιατί το έκανε.Ο κ. Λιάπης, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης επί της λεωφόρου Αρτέμιδος να οδηγεί ανασφάλιστο τζιπ με πλαστές πινακίδες οδηγήθηκε το απόγευμα, φορώντας χειροπέδες ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινική διώξη σε βαθμό πλημελήμματος για ψευδή δήλωση και πλαστογραφία. Η δίωξη ασκήθηκε, ανίστοιχα, γιατί είχε δηλώσει στην εφορία ότι δεν θα κινούσε το όχημα και γιατί το αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες, ενώ στον πρώην υπουργό επιβλήθηκε, ακόμη διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ για το γεγονός ότι το όχημα ήταν ανασφαλιστό. Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στο Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο από το οποίο έχει ζητήσει να λάβει προθεσμία.Νωρίτερα σε δηλώσεις του μέσα από το περιπολικό που τον μετέφερε από την τροχαία Αγίας Παρασκευής στον εισαγγελέα, είπε: «Εσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου. Ανθρώπινα τα λάθη. Εβαλα μπροστά το αυτοκίνητο για να γεμίσω τη μπαταρία», ενώ σε ερώτηση για το πόσο καιρό κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες απάντησε πως σήμερα το έκανε για πρώτη φορά. Ο Μιχάλης Λιάπης συνελήφθη από άντρες της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής να οδηγεί ένα υπερπολυτελές τζιπ με πλαστές πινακίδες. Οι τροχονόμοι είδαν τον οδηγό του ΙΧ να κάνει παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έσπευσαν να τον σταματήσουν. Από ένα πρόχειρο υπολογισμό, ο πρώην υπουργός επέλεξε να θέσει (τυπικά) σε ακινησία το όχημά του για να απαλλαγεί από:
α. Τέλη κυκλοφορίας 1320 ευρώ
β. Φόρος πολυτελούς διαβίωσης ύψους 2254 ευρώ
γ. Ασφάλιστρα ύψους 600 ευρώ
Σύνολο 4.174 ευρώΣύμφωνα πάντως με τη δήλωσή του για το «Πόθεν Εσχες» ο κ. Λιάπης εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης 20 ακινήτων και 8 οικοπέδων, ενώ στην κατοχή του δηλώνει πως βρίσκονται τρία ΙΧ αυτοκίνητα.Μεταξύ των ακινήτων που ο κ.Λιάπης έχει ξεκινήσει να αγοράζει από το 1977 είναι δύο ακίνητα στη Μύκονο, δύο στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας και αρκετά άλλα στο Χαλάνδρι και στην Κηφισσιά. Για τα περισσότερα διαθέτει την πλήρη κυριότητα (100%).Σύμφωνα με τη φορολογική του δήλωση, στα αυτοκίνητα που έχει στην κατοχή του είναι και το τζιπ Volkswagen Touareg, το οποίο συνελήφθη να οδηγεί με πλαστές πινακίδες, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να του απαγγελθούν κατηγορίες για πλαστογραφία και ψευδή βεβαίωση.Στη θέση του κυβισμού πάντως εμφανίζεται να έχει δηλώσει ότι είναι μεταχειρισμένο, με έτος κτήσης του 2009.Ο κ. Λιάπης εμφανίζεται, επίσης, να έχει εισόδημα 109.223 ευρώ, ενώ η σύζυγός του έχει εισόδημα 29.250 ευρώ.


Eυχαριστούμε την Πηγή:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου