Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

21 απίστευτα τρικ-φάρμακα που έχετε σπίτι σας και δεν το ξέρετε!!!!

Μπαλάκι του τένιςΑντιμετώπισε ενοχλήσεις υγείας με μολύβια, μονωτική ταινία και 19 ακόμα απίστευτα φάρμακα που έχεις στο σπίτι σου και δεν το φαντάζεσαι.
Μπαλάκι του τένις 
Αντιμετωπίζει: πονεμένα πόδια
Για ένα ευχάριστο και εντελώς δωρεάν μίνι μασάζ στα ταλαιπωρημένα σου πόδια, βγάλε τα παπούτσια και τις κάλτσες σου και κύλισε κάθε πατούσα σου πάνω σε ένα μπαλάκι του τένις, του γκολφ ή μια κονσέρβα τομάτας. Για έξτρα ανακούφιση χρησιμοποίησε ένα μπουκάλι παγωμένο νερό.
Λεμόνια ή ελιές
Αντιμετωπίζει: την ταξιδιωτική ναυτία
Η ταξιδιωτική ναυτία (ναυτία κίνησης) αυξάνει την έκκριση σάλιου, που εντείνει την αίσθηση αδιαθεσίας. Οι ελιές περιέχουν τανίνες, συστατικά, τα οποία στεγνώνουν το στόμα
και ανακουφίζουν από τα συμπτώματα. Μόλις νιώσεις ότι κάτι δεν πάει καλά, ρίξε 2 ελιές στο στόμα σου ή ρούφηξε το χυμό από ένα κομμάτι λεμόνι – βοηθάει το ίδιο.
Μολύβι Αντιμετωπίζει: τον πονοκέφαλο
Όταν αγχώνεσαι ή έχεις νεύρα, το πιθανότερο είναι ότι σφίγγεις ασυναίσθητα τα σαγόνια και τα δόντια σου, σωστά; Δυστυχώς, η κίνηση αυτή «τεντώνει» τους μυς που συνδέουν τα σαγόνια με τους κροτάφους και είναι αρκετή για να προκαλέσει πονοκέφαλο. Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα βρεθείς στα πρόθυρα της κρίσης, τοποθέτησε ένα μολύβι ανάμεσα στα δόντια σου, αλλά χωρίς να το δαγκώνεις. Μ'αυτό τον τρόπο ξεκουράζεις τους μυς από την ένταση και γλιτώνεις τον πονοκέφαλο.
Γιαούρτι 
Αντιμετωπίζει: τη δυσάρεστη αναπνοή
Πολυάριθμες εργαστηριακές έρευνες έχουν δείξει το εξής παράδοξο: τα ζωντανά βακτήρια που περιέχει το γιαούρτι μπορούν να καταπολεμήσουν τη δυσάρεστη αναπνοή – η οποία προκαλείται από βακτήρια! Φαίνεται πως οι «καλοί» οργανισμοί που ζουν στο γιαούρτι εξουδετερώνουν τους «κακούς» που κατοικούν στο στόμα μας και είναι υπεύθυνοι για την κακοσμία του στόματος.
Μελισσόχορτο 
Αντιμετωπίζει: τον έρπη ζωστήρα

Το μελισσόχορτο ή lemon balm είναι το πιο αποτελεσματικό βότανο για την αντιμετώπιση του έρπη ζωστήρα (έναν τύπο ιού του έρπητα, που όμως δεν έχει σχέση με το συνώνυμο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα), αφού διαθέτει αντιβιοτικές ιδιότητες που δρουν κατά του ιού. Βράσε 2 με 4 κουταλιές μελισσόχορτο, άσε το να κρυώσει και μετά χρησιμοποίησε ένα κομμάτι βαμβάκι για να ταμπονάρεις με το βότανο το οίδημα αρκετές φορές τη μέρα.
Γλυκόριζα
Αντιμετωπίζει: τους κάλους και τα κότσια
Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, η γλυκόριζα περιέχει συστατικά που μοιάζουν με οιστρογόνα και έχουν την ιδιότητα να μαλακώνουν τα σκληρά μέρη στους κάλους και τα κότσια, που σε ταλαιπωρούν. Θα σου δώσουμε τη συνταγή για να φτιάξεις στο σπίτι σου τη θεραπευτική κρέμα εύκολα και απλά: Θα αλέσεις μερικά κομμάτια γλυκόριζας, θα τα ανακατέψεις με 1/2 κ. γλ. βαζελίνη και, τέλος, θα τρίψεις το μίγμα στα προβληματικά σημεία.
Μήλο 
Αντιμετωπίζει: το κιτρίνισμα των δοντιών
Ποια ήταν η πρώτη παροιμία που έμαθες όταν ήσουν μαθήτρια και αφορούσε τα φρούτα; «Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα».  Σωστά. Επιπλέον, τα τραγανά φρούτα, όπως τα μήλα, και τα λαχανικά δρουν σαν… μικρές οδοντόβουρτσες όταν τα μασάς. Ο λόγος; Όπως εξηγούν οι ειδικοί, διαθέτουν μια φυσική καθαριστική δράση που απομακρύνει τους λεκέδες από το σμάλτο των δοντιών.
Μονωτική ταινία
Αντιμετωπίζει: τις μυρμηγκιές
Κι όμως πιάνει! Αν καλύψεις τη μυρμηγκιά σου με ένα κομμάτι μονωτικής ταινίας θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα απ” ό,τι αν την πάγωνες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine. Μάλιστα, στη μελέτη εξουδετερώθηκε το 85% του ιού. Για να το κάνεις σωστά, καθάρισε πρώτα την περιοχή. Μετά κόψε ένα κομμάτι μονωτικής ταινίας λίγο μεγαλύτερο απ΄ τη μυρμηγκιά. Ανά 3 μέρες βγάζε την ταινία και απομάκρυνε τα νεκρά κύτταρα τρίβοντας με ελαφρόπετρα ή λίμα. Συνέχισε μέχρι να εξαφανιστεί. Τα χημικά της ταινίας σκοτώνουν τη μυρμηγκιά.
Γαρίφαλο 
Αντιμετωπίζει: τα κοψίματα
Ρίξε λίγο γαρίφαλο σε σκόνη πάνω στο κόψιμό σου για να αποφύγεις τον κίνδυνο μόλυνσης. Εκτός από υπέροχο μπαχαρικό, το γαρίφαλο είναι και πλούσιο σε ευγενόλη, ένα χημικό με παράλληλη αντισηπτική και παυσίπονη δράση.
Ελαιόλαδο 
Αντιμετωπίζει: τα εκζέματα

Για να καταπραΰνεις ένα έκζεμα, χρησιμοποίησε λίγο ελαιόλαδο απευθείας στο σημείο όπου εντοπίζεται το πρόβλημα. «Φουλ» σε αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις φλεγμονές που σχετίζονται με το έκζεμα, το ελαιόλαδο είναι η βάση για πολλά ενυδατικά καλλυντικά, όμως όταν χρησιμοποιείται αυτούσιο δεν περιέχει χημικά που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό, όπως οι κρέμες που βρίσκεις στο εμπόριο. Και όχι μόνο. Το ελαιόλαδο βοηθά και στην επανόρθωση της επιδερμίδας, εμποδίζοντας τη δημιουργία ρυτίδων ή καφέ «λεκέδων». Με ένα κομμάτι βαμβάκι τρίψε ελαφρά 1 κ.γ. ελαιόλαδο στο επίμαχο σημείο. Σε σοβαρά περιστατικά, μετά την επάλειψη με λάδι τύλιξε το σημείο με πλαστική μεμβράνη και άσε την σε όλη τη διάρκεια της νύχτας για καλύτερη ενυδάτωση.
Βότκα 
Αντιμετωπίζει: την κακοσμία των ποδιών
Αν τα πόδια σου μυρίζουν κάτι λιγότερο από ευχάριστα, μπορείς να έχεις θεαματικά και… μυρωδικά αποτελέσματα, αν τα τρίψεις με ένα πανάκι βουτηγμένο σε βότκα. Γρήγορα θα απαλλαγείς από τη δυσάρεστη οσμή. Κάνει την ίδια δουλειά με το οινόπνευμα για εντριβές (που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν προτιμάς να απολαύσεις το ποτάκι σου). Η βότκα περιέχει αλκοόλ που είναι αντισηπτικό και δημιουργεί ξηρότητα, οπότε καταστρέφει τους μύκητες και τα βακτήρια που ευθύνονται γι” αυτές τις απαίσιες μυρωδιές, καταπολεμώντας παράλληλα την υγρασία που ευνοεί την ανάπτυξή τους.
iPod
Αντιμετωπίζει: την υψηλή αρτηριακή πίεση
Τριάντα λεπτά κατάλληλης μουσικής κάθε μέρα μπορούν να κατεβάσουν την υψηλή αρτηριακή πίεση σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Παν/μίου της Φλωρεντίας στην Ιταλία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα άτομα που ακολουθούσαν φαρμακευτική αγωγή για την πίεση, την έριξαν ακόμα περισσότερο ακούγοντας απαλή μουσική και αναπνέοντας αργά. Η συστολική πίεση (το πρώτο νούμερο που εμφανίζεται στη μέτρηση) έπεσε κατά 3,2 μονάδες σε μία εβδομάδα, ενώ ένα μήνα μετά είχε μειωθεί κατά 4,4.
Κυδώνι 
Αντιμετωπίζει: την αιμορραγία των ούλων

Κόψε ένα κυδώνι και ρίξ” το σε λευκό κρασί. Aφησέ το για 1 βδομάδα. Χρησιμοποίησέ το για να κάνεις πλύσεις. Έχει αιμοστατικές ιδιότητες.
Μέντα ή κανέλα 
Αντιμετωπίζει: το άγχος από το κυκλοφοριακό
Σε μια έρευνα που διεξήγαγε η NASA, οι επιστήμονες του Παν/μίου Wheeling κατέγραψαν τις αντιδράσεις 25 φοιτητών που υποβλήθηκαν σε έντονες συνθήκες  οδήγησης. Εκείνοι που μασούσαν τσίχλα μέντας δήλωσαν πως η αίσθηση κόπωσης και το άγχος μειώθηκε κατά 20%. Η μέντα και η κανέλα ελάττωσαν τη νευρικότητα κατά 25%, αύξησαν τα αντανακλαστικά κατά 30% και έκαναν τη διαδρομή να φαίνεται συντομότερη κατά 30%. Αντιπαθείς τις τσίχλες; Τοποθέτησε αρωματικά κανέλας ή μέντας στο αυτοκίνητό σου.
Πατάτα
Αντιμετωπίζει: τα εξανθήματα
Οι ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν εξανθήματα είναι αρκετές – από τη χρήση ακατάλληλων προϊόντων μέχρι τα απορρυπαντικά ή τα φυτά. Είτε προκαλούν κοκκινίλες στο δέρμα και κνησμό είτε πυορροούν. Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι είναι εξαιρετικά ενοχλητικά. Για να ανακουφιστείς, φτιάξε χυμό πατάτας. Πώς; Αποχύμωσε 2 πατάτες και βούτηξε μια γάζα στο χυμό.
Πασατέμπο 
Αντιμετωπίζει: τις εμβοές των αφτιών

Αν ακούς παράξενους ήχους όπως βούισμα ή συριγμό, ακόμα κι όταν είσαι σε πλήρως ηχομονωμένο περιβάλλον, μάλλον ανήκεις στο 15% των ενηλίκων στη χώρας μας που ταλαιπωρείται από βουητό στα αφτιά. Επειδή η διαταραχή μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη μαγνησίου, φρόντισε να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με μεγαλύτερες ποσότητες του συγκεκριμένου μετάλλου. Μία από τις καλύτερες πηγές μαγνησίου είναι το πασατέμπο, ενώ θα το βρεις και στο σουσάμι, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα ωμά φιστίκια.
Παπάγια 
Αντιμετωπίζει: την ξηρή, θαμπή επιδερμίδα
ΠαπάγιαΑυτό το εξωτικό φρούτο περιέχει ένα ένζυμο που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου, αφήνοντάς τη λεία, απαλή και πιο λαμπερή. Δύο φορές το μήνα: Χτυπάς στο μίξερ 2 κ.σ. πλυμένη και ξεφλουδισμένη παπάγια και προσθέτεις 1 κ.σ. νιφάδες βρώμης. Απλώνεις το μίγμα στο πρόσωπό σου και το αφήνεις για 10′. Το απομακρύνεις με ένα βρεγμένο πετσετάκι. Τα ένζυμα της παπάγιας είναι απαλά, γι” αυτό και το φρούτο είναι ιδανικό και για ευαίσθητες επιδερμίδες. Παρ” όλα αυτά κάνε μια δοκιμή πίσω απ” το αυτί σου πριν προχωρήσεις σε ολόκληρο το πρόσωπο.
…………………………………………………………………………………………………..
Από την Έρση Μηλιαράκη. Στο θέμα  συνεργάστηκαν
* Αιμιλία Ροζάκη, Ρεφλεξολόγος- Αρωματοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης * Θανάσης Δρίτσας, Καρδιολόγος -Μουσικοθεραπευτής * Βασίλειος Τριτάκης, Ιατρός Παθολογοανατόμος Βοτανοθεραπευτής * Μαίρη Παπαδάκη, Οδοντίατρος -Βελονίστρια * Ιωάννα Γάκα, Γυναικολόγος -Ομοιοπαθητικός * Aναστάσιος Ευθυμίου, Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος, Ολιστικός Ιατρός  /http://matzounia.pblogs.gr

Το άρθρο βρήκαμε στο newsitamea.gr. Για να το διαβάσετε ολόκληρο πατήστε στο σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου