Τα φαστ φουντ, έχουν ενσωματωθεί απόλυτα στην κοινωνία μας και δεν μπορούν όλοι να αντισταθούν στους πειρασμούς που προσφέρουν.Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με 12 κόλπα που χρησιμοποιούν αυτά τα καταστήματα, ώστε να προσελκύσουν πελάτες και να κάνουν όσες περισσότερες πωλήσεις μπορούν.
#1 Κάθε προϊόν έχει ακριβώς την ίδια γεύση
© vvoennyy/depositphotos.com © arskajuhani/depositphotos.com © chasbrutlag/depositphotos.com © nioloxs/depositphotos.com
Οι αλυσίδες γρήγορου φαγητού, γνωρίζουν ακριβώς τι γεύσεις αρέσουν περισσότερο στους ανθρώπους. Αυτός είναι ο λόγος που τα τρόφιμά τους έχουν την ίδια υποκειμενική αίσθηση. Έτσι, μπορούν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες όλων των πελατών τους.
#2 Τα μπέργκερ μαγειρεύονται σε μια στιγμή
© mavoimages/depositphotos.com
Στα μεγάλα φαστ φουντ, το πιο απλό μπέργκερ είναι έτοιμο σε μόλις 30 δευτερόλεπτα. Ο λόγος; Είναι απλά παγωμένα πριν μεταφερθούν στην κουζίνα.
#3 Τα φαγητά τους είναι σχεδιασμένα για να καταναλώνονται γρήγορα
© olly18/depositphotos.com
Σε ένα ταχυφαγείο, μπορείτε να καταπιείτε ένα κομμάτι φαγητού αφού το μασήσετε 12 φορές κατά μέσο όρο. Έξω από το εστιατόριο, συνήθως μασάτε τις τροφές 15 φορές. Όσο λιγότερο μασήσουμε τα τρόφιμα, τόσο λιγότερο ικανοποιημένοι είμαστε και έτσι τρώμε περισσότερο.
#4 Ο συνδυασμός χρωμάτων έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει την όρεξη
© radub85/depositphotos.com © Romas_ph/depositphotos.com © lucianmilasan/depositphotos.com © lucianmilasan/depositphotos.com
Οι κόκκινοι και κίτρινοι συνδυασμοί χρωμάτων, χρησιμοποιούνται για έναν λόγο από τις αλυσίδες γρήγορου φαγητού. Συνδυάζονται τέλεια και σε υποσυνείδητο επίπεδο σας κάνουν να θέλετε να σταματήσετε και να πάρετε κάτι να φάτε. Αυτό, μερικές φορές αναφέρεται ως η «θεωρία κέτσαπ και μουστάρδας».
#5 Ο απώτερος σκοπός είναι να σας πουλήσουν περισσότερα
© teamtime/depositphotos.com
Οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να αρνηθεί κάποιος κάτι, όταν αυτό του προσφέρεται άμεσα. Το 85% των ανθρώπων, θα παραγγείλει περισσότερα από ό,τι προβλεπόταν αρχικά, όταν οι εργαζόμενοι του καταστήματος γρήγορου φαγητού τους προτείνουν να αγοράσουν περισσότερα.
#6 Η κανονική ποσότητα κοκα-κόλα βρίσκεται στο μεγάλο ποτήρι
© erashov/depositphotos.com
Ένας απλός τρόπος να αυξηθούν οι πωλήσεις ποτών, είναι να αυξηθεί το μέγεθος και ο όγκος τους. Οι άνθρωποι επιλέγουν ενστικτωδώς τα ποτά μεσαίου μεγέθους και γι’ αυτό το λόγο, τα «κανονικά» ποτά στην πραγματικότητα είναι σε μεγάλες συσκευασίες. Επιπλέον, αν δε διευκρινίσετε ποιο μέγεθος επιθυμείτε, μπορεί να σας προσφέρουν τη μεγαλύτερη επιλογή.
#7 Το ψητό κρέας είναι μια ψευδαίσθηση
© anclave/depositphotos.com
Τα μπιφτέκια που καταναλώνονται σε εστιατόρια γρήγορου φαγητού, παρασκευάζονται εκ των προτέρων σε μεγάλα εργοστάσια και στη συνέχεια καταψύχονται. Τα φαστ φουντ, συχνά προσθέτουν ένα τεχνητό άρωμα καπνού για να τα κάνουν να φαίνονται σαν να βγήκαν από τη σχάρα.
#8 Οι σαλάτες δεν είναι πάντα η πιο υγιεινή επιλογή
© nito103/depositphotos.com
Πολλές αλυσίδες γρήγορου φαγητού, προσφέρουν σαλάτες ως «υγιεινή» επιλογή. Όμως, λόγω των πρόσθετων υλών που χρησιμοποιούν συχνά, αυτή η διατροφική επιλογή μπορεί να αποδειχθεί πως ανήκει σε αυτές με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες.
#9 Ο καφές δε σας τονώνει
© gyu1314/depositphotos.com
Ορισμένες αλυσίδες, παρέχουν ποτήρια φελιζόλ και όχι χαρτιού για τον καφέ τους. Αυτά τα ποτήρια, περιέχουν μια χημική ουσία που όταν αναμιχθεί σε θερμές συνθήκες, μπορεί να έχει επίδραση στο νευρικό σύστημα. Προκαλείται κατάθλιψη και μειώνεται η συγκέντρωση.
#10 Τα αβγά δεν είναι απλά αβγά
© tigergourmet.jp@gmail.com/depositphotos.com
Τα αβγά που περιλαμβάνονται ως στοιχείο σε πρωινά γεύματα, αποτελούνται από πραγματικά αβγά και ένα ιδιαίτερο μείγμα. Αυτό αποτελείται από γλυκερίνη, διμεθυλοπολυσιλοξάνιο (μια μορφή σιλικόνης) και το πρόσθετο τροφίμων E552. Καλύτερα να μαγειρεύετε μόνοι στο σπίτι τα δικά σας αβγά.
#11 Η κοκα-κόλα δεν έχει καλύτερη γεύση
© Sonyachny/depositphotos.com
Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν τα ανθρακούχα ποτά σε μέρη όπως τα McDonald’s, πιο νόστιμα από εκείνα που αγοράζουν στα καταστήματα. Στην πραγματικότητα είναι το ίδιο, αλλά οι αλυσίδες γρήγορου φαγητού, συχνά ανακατεύουν το συμπύκνωμα και το νερό μαζί πριν από το σερβίρισμα. Αυτό, καθιστά τη γεύση πιο «φρέσκια».
#12 Μην τρώτε το φαγητό τους στο δρόμο
© paulistano/depositphotos.com © eggheadphoto//depositphotos.com
Τα περισσότερα γεύματα που σερβίρονται σε εστιατόρια γρήγορου φαγητού, προορίζονται για κατανάλωση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά την προετοιμασία. Οι τηγανητές πατάτες για παράδειγμα, μπορούν να μείνουν ζεστές για 5 λεπτά και μετά αρχίζουν να χάνουν τη γεύση τους. Μέχρι τη στιγμή που θα φτάσετε στο σπίτι με τα μπέργκερ σας, δεν θα έχουν τόσο καλή γεύση.
http://www.koyzoylo.gr/2017/04/pragmata-kanenas-ergazomenos-fast-fount-pote/#
#1 Κάθε προϊόν έχει ακριβώς την ίδια γεύση
© vvoennyy/depositphotos.com © arskajuhani/depositphotos.com © chasbrutlag/depositphotos.com © nioloxs/depositphotos.com
Οι αλυσίδες γρήγορου φαγητού, γνωρίζουν ακριβώς τι γεύσεις αρέσουν περισσότερο στους ανθρώπους. Αυτός είναι ο λόγος που τα τρόφιμά τους έχουν την ίδια υποκειμενική αίσθηση. Έτσι, μπορούν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες όλων των πελατών τους.
#2 Τα μπέργκερ μαγειρεύονται σε μια στιγμή
© mavoimages/depositphotos.com
Στα μεγάλα φαστ φουντ, το πιο απλό μπέργκερ είναι έτοιμο σε μόλις 30 δευτερόλεπτα. Ο λόγος; Είναι απλά παγωμένα πριν μεταφερθούν στην κουζίνα.
#3 Τα φαγητά τους είναι σχεδιασμένα για να καταναλώνονται γρήγορα
© olly18/depositphotos.com
Σε ένα ταχυφαγείο, μπορείτε να καταπιείτε ένα κομμάτι φαγητού αφού το μασήσετε 12 φορές κατά μέσο όρο. Έξω από το εστιατόριο, συνήθως μασάτε τις τροφές 15 φορές. Όσο λιγότερο μασήσουμε τα τρόφιμα, τόσο λιγότερο ικανοποιημένοι είμαστε και έτσι τρώμε περισσότερο.
#4 Ο συνδυασμός χρωμάτων έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει την όρεξη
© radub85/depositphotos.com © Romas_ph/depositphotos.com © lucianmilasan/depositphotos.com © lucianmilasan/depositphotos.com
Οι κόκκινοι και κίτρινοι συνδυασμοί χρωμάτων, χρησιμοποιούνται για έναν λόγο από τις αλυσίδες γρήγορου φαγητού. Συνδυάζονται τέλεια και σε υποσυνείδητο επίπεδο σας κάνουν να θέλετε να σταματήσετε και να πάρετε κάτι να φάτε. Αυτό, μερικές φορές αναφέρεται ως η «θεωρία κέτσαπ και μουστάρδας».
#5 Ο απώτερος σκοπός είναι να σας πουλήσουν περισσότερα
© teamtime/depositphotos.com
Οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να αρνηθεί κάποιος κάτι, όταν αυτό του προσφέρεται άμεσα. Το 85% των ανθρώπων, θα παραγγείλει περισσότερα από ό,τι προβλεπόταν αρχικά, όταν οι εργαζόμενοι του καταστήματος γρήγορου φαγητού τους προτείνουν να αγοράσουν περισσότερα.
#6 Η κανονική ποσότητα κοκα-κόλα βρίσκεται στο μεγάλο ποτήρι
© erashov/depositphotos.com
Ένας απλός τρόπος να αυξηθούν οι πωλήσεις ποτών, είναι να αυξηθεί το μέγεθος και ο όγκος τους. Οι άνθρωποι επιλέγουν ενστικτωδώς τα ποτά μεσαίου μεγέθους και γι’ αυτό το λόγο, τα «κανονικά» ποτά στην πραγματικότητα είναι σε μεγάλες συσκευασίες. Επιπλέον, αν δε διευκρινίσετε ποιο μέγεθος επιθυμείτε, μπορεί να σας προσφέρουν τη μεγαλύτερη επιλογή.
#7 Το ψητό κρέας είναι μια ψευδαίσθηση
© anclave/depositphotos.com
Τα μπιφτέκια που καταναλώνονται σε εστιατόρια γρήγορου φαγητού, παρασκευάζονται εκ των προτέρων σε μεγάλα εργοστάσια και στη συνέχεια καταψύχονται. Τα φαστ φουντ, συχνά προσθέτουν ένα τεχνητό άρωμα καπνού για να τα κάνουν να φαίνονται σαν να βγήκαν από τη σχάρα.
#8 Οι σαλάτες δεν είναι πάντα η πιο υγιεινή επιλογή
© nito103/depositphotos.com
Πολλές αλυσίδες γρήγορου φαγητού, προσφέρουν σαλάτες ως «υγιεινή» επιλογή. Όμως, λόγω των πρόσθετων υλών που χρησιμοποιούν συχνά, αυτή η διατροφική επιλογή μπορεί να αποδειχθεί πως ανήκει σε αυτές με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες.
#9 Ο καφές δε σας τονώνει
© gyu1314/depositphotos.com
Ορισμένες αλυσίδες, παρέχουν ποτήρια φελιζόλ και όχι χαρτιού για τον καφέ τους. Αυτά τα ποτήρια, περιέχουν μια χημική ουσία που όταν αναμιχθεί σε θερμές συνθήκες, μπορεί να έχει επίδραση στο νευρικό σύστημα. Προκαλείται κατάθλιψη και μειώνεται η συγκέντρωση.
#10 Τα αβγά δεν είναι απλά αβγά
© tigergourmet.jp@gmail.com/depositphotos.com
Τα αβγά που περιλαμβάνονται ως στοιχείο σε πρωινά γεύματα, αποτελούνται από πραγματικά αβγά και ένα ιδιαίτερο μείγμα. Αυτό αποτελείται από γλυκερίνη, διμεθυλοπολυσιλοξάνιο (μια μορφή σιλικόνης) και το πρόσθετο τροφίμων E552. Καλύτερα να μαγειρεύετε μόνοι στο σπίτι τα δικά σας αβγά.
#11 Η κοκα-κόλα δεν έχει καλύτερη γεύση
© Sonyachny/depositphotos.com
Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν τα ανθρακούχα ποτά σε μέρη όπως τα McDonald’s, πιο νόστιμα από εκείνα που αγοράζουν στα καταστήματα. Στην πραγματικότητα είναι το ίδιο, αλλά οι αλυσίδες γρήγορου φαγητού, συχνά ανακατεύουν το συμπύκνωμα και το νερό μαζί πριν από το σερβίρισμα. Αυτό, καθιστά τη γεύση πιο «φρέσκια».
#12 Μην τρώτε το φαγητό τους στο δρόμο
© paulistano/depositphotos.com © eggheadphoto//depositphotos.com
Τα περισσότερα γεύματα που σερβίρονται σε εστιατόρια γρήγορου φαγητού, προορίζονται για κατανάλωση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά την προετοιμασία. Οι τηγανητές πατάτες για παράδειγμα, μπορούν να μείνουν ζεστές για 5 λεπτά και μετά αρχίζουν να χάνουν τη γεύση τους. Μέχρι τη στιγμή που θα φτάσετε στο σπίτι με τα μπέργκερ σας, δεν θα έχουν τόσο καλή γεύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου