Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

εργατες....20 πραγματα που δεν ξερατε για τους αριστεροχειρες....

20 πράγματα που δεν ξέρατε για τους αριστερόχειρες
Ξέρατε ότι οι αριστερόχειρες βλέπουν καλύτερα κάτω από το νερό απ’ ό,τι οι δεξιόχειρες; Ότι μεθούν πιο γρήγορα από το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού, που σκέφτεται με το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου και γράφει με το δεξί χέρι; Ότι είναι εξυπνότεροι, ομορφότεροι και καλύτεροι στο σεξ απ’ ό,τι οι δεξιόχειρες; Τραβήξαμε την προσοχή σας; Ωραία. Τώρα μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό το τελευταίο γεγονός αμφισβητείται έντονα από μια παγκόσμια συνωμοσία δεξιόχειρων, οι οποίοι έχουν φτιάξει έτσι τον κόσμο ώστε να εξυπηρετεί μόνο τις δικές τους ανάγκες. Μέχρι, όμως, να αποδειχτεί επιστημονικά πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, μπορούμε να επικαλούμαστε έρευνες οι οποίες αποδεικνύουν επιστημονικότατα την υπεροχή και τις ιδιαιτερότητες του 10% του παγκόσμιου πληθυσμού.Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς οι αριστερόχειρες:
- Αναπτύσσουν καλύτερη τρισδιάστατη αντίληψη, και καταφέρνουν καλύτερα από τους δεξιόχειρες να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα.
- Προσαρμόζουν ταχύτερα την όρασή τους, και βλέπουν καλύτερα, κάτω από το νερό.
- Συνέρχονται πιο γρήγορα από εγκεφαλικά επεισόδια.
- Υποφέρουν περισσότερο από αϋπνίες.
- Διαπρέπουν σε δημιουργικά επαγγέλματα –τα οποία έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιλέξουν, σε σχέση πάντα με τους δεξιόχειρες.
- Τρομάζουν ευκολότερα και υποφέρουν περισσότερο από το μετατραυματικό στρες.
- Έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να γίνουν αλκοολικοί σε σχέση με τους δεξιόχειρες. Το δεξί κομμάτι του εγκεφάλου (το οποίο χρησιμοποιούν περισσότερο) έχει, για κάποιο λόγο που χρήζει περισσότερης έρευνας, μικρότερη ανοχή στο αλκοόλ απ’ ό,τι το αριστερό.
- Είναι κατά 50% περισσότεροι άνδρες από τις γυναίκες.
- Ζουν κατά μέσο όρο εννέα χρόνια λιγότερο από τους δεξιόχειρες.
- Έχουν 39% περισσότερες πιθανότητες να είναι ομοφυλόφιλοι.
- Οι αριστερόχειρες απόφοιτοι πανεπιστημίων καταλήγουν κατά 26% πλουσιότεροι από τους δεξιόχειρες απόφοιτους.
  • Και μερικά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα που (στοίχημα) δεν ξέρατε:
- Έχει παρατηρηθεί η τάση στα δίδυμα αδέρφια ένα εκ των δύο να είναι αριστερόχειρας.
- Οι περισσότεροι αριστερόχειρες ζωγραφίζουν φιγούρες που κοιτάζουν προς τα δεξιά.
- Υπάρχουν 1.447 αγγλικές λέξεις που μπορούν να γραφτούν μόνο με το αριστερό χέρι σε ένα πληκτρολόγιο QWERTY. Μόλις 187 λέξεις μπορούν να γραφτούν μόνο με το δεξί.
- Τέσσερις εκ των πέντε σχεδιαστών του πρώτου Macintosh ήταν αριστερόχειρες.
- Ο Αριστοτέλης, ο Νίτσε, η Ζαν ντ’ Αρκ, ο Αϊνστάιν, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Ιούλιος Καίσαρας, η Μαρί Κιουρί, ο Λιούις Κάρολ, ο Καρλομάγνος, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Φραντς Κάφκα και ο Μαρκ Τουέιν ήταν όλοι αριστερόχειρες.
- Υπήρχαν αριστερόχειρες Νεάντερνταλ. Κι ήταν, κι αυτοί, μειοψηφία.
- Πρόσφατη έρευνα στη Δανία κατέληξε ότι οι αριστερόχειρες πολιτικοί έχουν αβαντάζ στα τηλεοπτικά debate, καθότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος τείνει να εκλαμβάνει τις χειρονομίες των δεξιών χεριών ως «καλές» κι εκείνες των αριστερών ως «κακές». Η εικόνα που προβάλλει η τηλεόραση είναι στην ουσία αντεστραμμένη, οπότε οι αριστερόχειρες πολιτικοί καταλήγουν να λαμβάνουν περισσότερες ψήφους, πράγμα που αποδεικνύεται και από την μακριά λίστα των αριστερόχειρων προέδρων των ΗΠΑ.
Πηγή: in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου