Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοίγει το επάγγελμα του περιπτερά – Θα γεμίσουμε μικρά σούπερ-μάρκετ


Ανοίγει το επάγγελμα του περιπτερά – Θα γεμίσουμε μικρά σούπερ-μάρκετ


Με μικρά σούπερ μάρκετ θα γεμίσουν τα πεζοδρομία, αφού με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας καταργούνται όλοι οι περιορισμοί που είχαν να κάνουν με το επάγγελμα του περιπτερά. Η απόφαση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που ελήφθη κατ΄ εφαρμογή του νόμου για την αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας, αφορά στην απελευθέρωση της πώλησης καπνικών προϊόντων, καθώς και το άνοιγμα του επαγγέλματος του περιπτερά. Σε ότι αφορά στα περίπτερα, καταργούνται οι περιορισμοί στον αριθμό των αδειών με βάση πληθυσμιακά κριτήρια, του αριθμού των προσώπων που δικαιούνται να τα εκμεταλλεύονται, ενώ αποσυνδέεται και ο περιορισμός της μόνιμης κατοικίας των δικαιούχων άδειας. Ολα αυτά σημαίνουν ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να ανοίξει οπουδήποτε, περίπτερο. Επίσης, καταργείται και ο περιορισμός της εκμίσθωσης μόνο από φυσικά πρόσωπα και μόνο μιας άδειας και επιτρέπεται πλέον να ενοικιάζονται σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, Ελληνες και αλλοδαπούς, αναφέρει το iefimerida.gr.
Για την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων:
  • Καταργείται η μέχρι τώρα απαγόρευση χορήγησης άδειας σε νομικά πρόσωπα, ημεδαπά και αλλοδαπά. Επιπλέον αίρεται η προσωρινότητα των αδειών σε ικανούς προς εργασία ιδιώτες.
  • Καταργείται η ύπαρξη περιορισμένου αριθμού προσώπων που δικαιούνται να ασκήσουν το επάγγελμα, καθώς και ο αποκλεισμός της άσκησης υπό ορισμένη εταιρική μορφή, επιτρεπόμενης μόνον της ατομικής άσκησης αυτού.
  • Καταργείται η απαίτηση προηγούμενης διοικητικής άδειας σε κατοικημένες περιοχές και το επάγγελμα ασκείται ελεύθερα μετά πάροδο τριμήνου από την αναγγελία έναρξης ασκήσεώς του.
  • Καταργείται η απαγόρευση διάθεσης είδους αγαθών από ορισμένη κατηγορία επαγγελματικών εγκαταστάσεων.
  • Καταργείται ο περιορισμός στον αριθμό των αδειών με βάση πληθυσμιακά κριτήρια.
  • Καταργείται ο περιορισμός που αφορά στην εξάρτηση της χορήγησης προσωρινών συμπληρωματικών αδειών σε τόπους παραθερισμού κατά τους θερινούς μήνες από την εκτίμηση της Διοίκησης. Στο ίδιο πλαίσιο καταργείται και ο περιορισμός που προβλέπει ότι ο συνολικός αριθμός των αδειών αυτών καθορίζεται αναλογικά με τον αριθμό των κατοίκων στους τόπους παραθερισμού.
  • Καταργείται ο περιορισμός που προβλέπει ότι απαιτείται η έκδοση χορήγησης προηγούμενης διοικητικής άδειας για την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων σε μη κατοικημένες περιοχές, καθώς και ο περιορισμός της παραπάνω πώλησης σε μη κατοικημένες περιοχές και σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.
  • Καταργείται ο περιορισμός που προβλέπει ότι σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, η χορήγηση συμπληρωματικών αδειών εξαρτάται από την εκτίμηση της Διοίκησης ως προς την ύπαρξη της ανάγκης εξυπηρέτησης του κοινού καθώς και υπολογισμός των αδειών αυτών με βάση τον αριθμό των κατοίκων.
Εκμετάλλευση κυλικείων:
  • Καταργείται η ύπαρξη συγκεκριμένων προσώπων που δικαιούνται να εκμεταλλεύονται κυλικεία, καθώς και ο αποκλεισμός της άσκησης υπό ορισμένη εταιρική μορφή.
  • Καταργείται η απαγόρευση για ένα πρόσωπο της δημιουργίας περισσότερων εγκαταστάσεων ή επαγγελματικής δραστηριοποίησης σε περισσότερες εγκαταστάσεις καθώς και η απαγόρευση της άσκησης επαγγέλματος ή η απαγόρευση της άσκησής του υπό ορισμένη εταιρική μορφή.
  •  tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου