Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΕΣ....Στη μάχη για ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ενάντια στον αντεργατικό όλεθρο!

Ευθύνη κάθε συνδικάτου, κάθε εργάτη η καλή προετοιμασία της απεργίας. Να απορριφθούν τα βάρβαρα μέτρα και η πολιτική που τα εκφράζει, να δυναμώσει η πάλη για αλλαγή συσχετισμού δύναμης στο κίνημα.
Η καταδίκη των νέων εξοντωτικών μέτρων που προωθούν η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, η τρόικα και η πλουτοκρατία από το σύνολο της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων σε όλη τη χώρα, η οργάνωση της ενιαίας αντιμονοπωλιακής δράσης και αντίστασης απέναντι σε αυτή την επίθεση αποτελούν μονόδρομο. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες, τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά πρέπει και να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να συνειδητοποιήσουν ότι τα συμφέροντα των μονοπωλίων και τα συμφέροντα του λαού είναι ασυμβίβαστα, ότι δε θα αποφύγουν την εξαθλίωση με θυσίες για τη σωτηρία των επιχειρήσεων. Ισα ίσα. Μόνο μέσα από την οργάνωση και πάλη ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα» θα μπορέσουν να προστατεύσουν τις οικογένειές τους.
Σ' αυτή τη βάση, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για προετοιμασία γενικής απεργίας πρέπει να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς απ' άκρη σ' άκρη της χώρας.
Να χτυπήσει παντού η καμπάνα του αγώνα
Το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του για γενική απεργία υπογραμμίζει: «Η απεργία πρέπει να είναι δυναμική, να φέρει κάτι καινούριο. Να δώσει το έναυσμα για τη συνέχεια της πάλης μας. Να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε εργατική γειτονιά». Με βάση αυτή την κατεύθυνση, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Συνδικάτα, οι ταξικές δυνάμεις όπου πλειοψηφούν αλλά και όπου μειοψηφούν αναλαμβάνουν πολύ σοβαρά καθήκοντα. Χρειάζεται η αγωνιστική παρέμβαση να μετρήσει νέα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία. Να δυναμώσει μέρα με τη μέρα η συσπείρωση νέων δυνάμεων στην πολιτική καταδίκη της ανάπτυξης που γεννά κρίσεις και εξαθλίωση πολλαπλασιάζοντας τα βάσανα του λαού.
Από παλιότερη κινητοποίηση
Η επιτυχία της απεργίας θα εξαρτηθεί:
Από το σε πόσους χώρους έφτασε το κάλεσμα της γενικής απεργίας.
Σε πόσους χώρους συζητήθηκε οργανωμένα.
Σε πόσα σωματεία οι ταξικές δυνάμεις είτε πλειοψηφούν είτε μειοψηφούν έβαλαν το ζήτημα της συζήτησης και της ανάληψης απόφασης για γενική απεργία.
Πόσα σωματεία συζήτησαν το χαρακτήρα των μέτρων και το στόχο τους, έκαναν βήματα στην ιδεολογική διαφώτιση και θωράκιση των εργαζομένων. Πήραν αποφάσεις για απεργία και ταυτόχρονα συνέταξαν σχέδιο για την επιτυχία της μέσα σε κάθε χώρο. Σχέδιο που θα ελέγχεται και θα αναπροσαρμόζεται σε καθημερινή βάση.
Πώς προετοιμάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν μάχιμες, διαφωτιστικές και ζωντανές συνελεύσεις για το χαρακτήρα της επίθεσης και την αναγκαιότητα της ενιαίας μαζικής απάντησης από το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων.
Θα μετρηθεί από τον εντοπισμό και την ανάδειξη των δυσκολιών, ώστε να δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για να ξεπεραστούν.
Από το πόσες νέες δυνάμεις απεγκλωβίζονται από λογικές αναμονής, φόβου και προβληματισμού και συσπειρώνονται στις θέσεις και τη δράση του ΠΑΜΕ. Από την ανταλλαγή της θετικής αλλά και αρνητικής πείρας.
Για παράδειγμα,
δεν είναι θετική πείρα που πρέπει να συζητηθεί και σε άλλους χώρους η δράση που έφερε ως αποτέλεσμα το στήσιμο νέων επιχειρησιακών σωματείων, π.χ., στον κλάδο των ξενοδοχείων, αλλά και η προοπτική που αυτά ανοίγουν (επιχειρησιακό σωματείο στο ξενοδοχείο «Ζαφόλια»);
Δεν είναι θετική η πείρα που πρέπει να αξιοποιηθεί για τη στάση του επιχειρησιακού σωματείου στο ξενοδοχείο «Σοφιτέλ» που συσπειρώνεται στο κλαδικό σωματείο και δίνει με ζωντάνια και αποφασιστικότητα τη μάχη τόσο για τα ιδιαίτερα ζητήματα του κλάδου, αλλά και τα γενικότερα;
Δεν είναι σημαντική η προοπτική που ανοίγεται, για παράδειγμα, από αυτή την εξέλιξη στο χώρο συνολικά του αεροδρομίου των χιλιάδων εργαζομένων στην κατεύθυνση της συσπείρωσης και δράσης για τα προβλήματα τόσο τα ειδικά όσο και τα γενικά;
Στις σημερινές συνθήκες δε φτάνει απλά μια γενική καταγγελία για την τακτική του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Απαραίτητος όρος σε αυτήν την αναμέτρηση και στην εξέλιξη της πάλης είναι η παρακολούθηση και η συστηματική, αποδεικτική αποκάλυψη του ρόλου και της αποστολής του. Η ζωντανή και με επιχειρήματα συζήτηση εργάτη τον εργάτη που θα ξεμπροστιάζει το ρόλο ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ αλλά και της «Αυτόνομης Παρέμβασης», που εξαντλούν τις προτάσεις τους σε άλλες μορφές διαχείρισης της ίδιας - αντιλαϊκής στη ρίζα της - πολιτικής.
Πρέπει να ανοίξει μέτωπο με τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό που καλλιεργούν αυτές οι δυνάμεις. Με τη στάση αναμονής που τηρούν ακόμα και στις σημερινές συνθήκες κόλασης, να ξεπερνιούνται τα εμπόδια που βάζουν διευκολύνοντας το πέρασμα των σαρωτικών μέτρων. «Φρέσκο» είναι το παράδειγμα στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, όπου η όποια απόφαση για απεργία εξαρτάται από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για το πότε και αν θα αποφασίσει γενική απεργία. Με ανάλογο περιεχόμενο απορρίφθηκε και η πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στα Εργατικά Κέντρα Ξάνθης και Εβρου.
Το δίκιο της εργατικής τάξης πηγή αγωνιστικής αισιοδοξίας
Τα καθήκοντα των σωματείων, των συνδικαλιστών, των πρωτοπόρων εργατών που συσπειρώνονται γύρω από τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, στην πορεία της οργάνωσης αυτού του διαρκούς, σκληρού και ανυποχώρητου αγώνα, είναι αυξημένα και σοβαρά. Εδώ απαιτείται να δώσουν μεθοδευμένα και με σχέδιο τη μάχη. Να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο στη συζήτηση εργάτη τον εργάτη για την αναγκαιότητα της συστράτευσής τους σε αυτή τη μάχη. Εδώ απαιτείται σκέψη και πράξη, η πολυμορφία και η ευρηματικότητα που θα υπηρετεί το στόχο της καθημερινής διαφώτισης των εργατών. Που θα αφυπνίζει καθημερινά συνειδήσεις που θα μπαίνουν στη δράση πρώτα και κύρια μέσα στον τόπο δουλειάς, αλλά και στη γειτονιά, σε κάθε μαζικό χώρο, σε κάθε σπίτι.
Στην προετοιμασία της γενικής απεργίας εντάσσονται και μια σειρά αγωνιστικές παρεμβάσεις που προετοιμάζονται σε διάφορες περιοχές και κλάδους, βεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει «επιμέρους» ζήτημα που να μην αναδεικνύει την ανάγκη να δυναμώσει ο πανεργατικός ταξικός ξεσηκωμός.
Συγκεκριμένα:
Σήμερα, Κυριακή 9 Σεπτέμβρη:
Η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου διοργανώνει σύσκεψη στο Βόλο με τα σωματεία Θεσσαλίας και Φθιώτιδας.
Την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη:
Τα ναυτεργατικά συνδικάτα ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ (Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών), ΠΕΣ/ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών διοργανώνουν σύσκεψη στις 10.30 το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων της Ενωσης Μηχανικών.
Την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη:
Η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ διοργανώνει πικετοφορία στις 7 μ.μ. που θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο.
Την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη, το Σωματείο εργαζομένων στη ΦΑΓΕ προχωρά σε στάση εργασίας 1 μ.μ. - 3 μ.μ. και Γενική Συνέλευση, με πρόταση της διοίκησης για στήριξη γενικής απεργίας.
Την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη:
Το Συνδικάτο Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).
Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ) οργανώνει συγκέντρωση, στις 7 μ.μ, στην κεντρική πλατεία, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Την Κυριακή 23 Σεπτέμβρη:
Το Σωματείο Εργαζομένων του «ΛΙΝΤΛ» προχωρά σε συνέλευση. Οπως επίσης και το Συνδικάτο Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Αττικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
Την Κυριακή 30 Σεπτέμβρη:
Το Σωματείο Εργαζομένων σε ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΤΙΑ προγραμματίζει συνέλευση.
Στις απεργιακές αποφάσεις που έχουν ληφθεί, προστέθηκαν αυτές των Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας, Ε' Ανατολικής Αττικής, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Θουκυδίδης» (Αργυρούπολη, Αλιμος) και Π. Φαλήρου, του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Αττικής «Ο Βύρωνας». (Ριζοσπάστης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου