Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Πάνω απο μισό εκατομμύριο έλληνες δεν μπόρεσαν να πληρώσουν εφορία Σαμαρά. Θα τους κλείσεις το σπίτ? Κούνια που σε κούναγε…


301223_4225848243372_654514451_n
ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑ! ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ Ή ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ “ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ;”
Δραματικές διαστάσεις παίρνει πλέον η μάχη των Ελλήνων με τη φοροεπιδρομή που δέχονται από Τρόικα και κυβέρνηση. Από τα πρώτα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, περίπου μισό εκατομμύριο (για την ακρίβεια 400-500.000) φορολογούμενοι, δεν πλήρωσαν την δόση του φορο-χαρατσιού που έληγε την 31η Αυγούστου.Πηγές του ΥΠΟΙΚ σχολιάζουν ότι προφανέστατα πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν τα χρήματα να καταβάλλουν στην εφορία και αναγκάστηκαν να “απέχουν” περιμένοντας τώρα την “τιμωρία” τους, με την επιβολή τόκων μηνιαίως. Την ίδια ώρα, συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σε εκατοντάδες εφορίες σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν πάρα πολλοί αυτοί οι φορολογούμενοι (κατά κύριο λόγο συνταξιούχοι και άνεργοι), οι οποίοι προσήλθαν στους εφόρους, δηλώνοντας αδυναμία να πληρώσουν τη δόση. Οι ίδιοι, έδωσαν στους εφόρους το ποσό που μπορούσαν (για παράδειγμα το 1/3 της πρώτης δόσης), ελπίζοντας ότι θα γλιτώσουν από τη δαγκάνα της εφορίας. Πάντως, στο Υπουργείο Οικονομικών, συζητείται το ενδεχόμενο να επιβληθεί το μέτρο της φοροαμνηστίας για όσους υπάρχει αντικειμενική αδυναμία καταβολής των φόρων (ανέργους επί μακρόν, χαμηλοσυνταξιούχους, πολύτεκνους κ.α.).
itabloid.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου