Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη. ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 10:00 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος

Συνάδελφε, μην πιστεύεις  τα ψέματα  που λένε ότι τα μέτρα είναι προσωρινά. Ότι τάχα είναι τα τελευταία, ότι θα βοηθήσουν τους άνεργους, θα βρουν δουλειές για τους οικοδόμους. Το ψέμα το έχουν σπουδάσει. Παίρνουν μέτρα για να μας πάρουν και ότι απέμεινε: -Το χειμερινό βοήθημα, μια κατάκτηση του Συνδικάτου,  που έδινε ανάσα σε χιλιάδες συναδέλφους.-Η τρικομματική κυβέρνηση αποφάσισε να ανεβάσει το όριο συνταξιοδότησης: από τα 4500 ένσημα στα 6000! Λίγοι οικοδόμοι θα φτάνουν να παίρνουν σύνταξη.
-Καταργούν το 5νθήμερο. -Καταργούν ακόμα και την αποζημίωση απόλυσης.-Νέα φοροκαταιγίδα για εμάς, φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο!-Ακόμα και για το σπίτι που έφτιαξε ένας οικοδόμος με χίλιες δυο στερήσεις και προσωπική δουλειά θα πληρώνει φόρο – νοίκι!-Η δουλειά στην οικοδομή δεν θα είναι ξανά η ίδια. Μας θέλουν στη δουλειά από ήλιο σε ήλιο με ψίχουλα. Να γίνουμε κινέζοι.
Άνεργε συνάδελφε
Δεν είσαι μόνος. Δεν φταις εσύ για την ανεργία ούτε ο μετανάστης συνάδελφος σου  που είναι και αυτός άνεργος. Οι εταιρείες θέλουν να μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας. Κάθε φορά που Έλληνας οικοδόμος κυνηγά μετανάστη και μετανάστης βρίζει Έλληνα, τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.Τρώνε, πίνουν και γλεντάνε μέσα σε απίστευτα πλούτη που βγήκαν από τον δικό μας ιδρώτα. Ζουν σε βίλες με πισίνες και εκατοντάδες εργάτες αναζητούν τροφή στα συσσίτια, τους πετάνε από τα σπίτια με εξώσεις. Εμείς, που χτίσαμε όλη την Αθήνα στα βάσανα και τα παράσιτα στη χλιδή! Δεν μας ταιριάζουν τα κλαψουρίσματα. Έχουμε καθήκον απέναντι στα παιδιά μας να αγωνιστούμε. Θυμηθείτε οι παλιότεροι και μάθετε οι νεότεροι: Τους αγώνες που δώσαμε και τις καταχτήσεις που είχαμε. Ποτέ κανένας αγώνας δεν ήταν εύκολος, ποτέ η νίκη και η βελτίωση της ζωής μας δεν ήταν εξασφαλισμένη από τα πρίν.
Τέτοιοι αγώνες με σίγουρο αποτέλεσμα δεν υπάρχουν παρά μόνο στα μυαλά όσων δεν αγωνίστηκαν ποτέ. Κανένας όμως αγώνας δεν ήταν χαμένος. Όλοι έβαλαν ένα λιθαράκι. Τώρα μας χρειάζονται νέοι αγώνες. Πιο δυναμικοί. Με το Συνδικάτο. Τώρα κανείς δεν πρέπει να λείψει! Έχουμε όλοι ανάγκη τον αγώνα και ο αγώνας μας έχει όλους ανάγκη! Κάνουμε πράξη το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν».
ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ!
ΑΣΠΙΔΑ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ!
Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου