Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Αγόρασες μέσω ίντερνετ και σε "κορόιδεψαν"; Μάθε τα δικαιώματα σου.

Δεν είναι λίγες οι φορές που Δεν είναι λίγες οι φορές που παραγγείλαμε κάποιο προϊόν μέσω διαδικτύου από άλλη χώρα της Ευρώπης και είτε δεν έφτασε ποτέ, είτε έφτασε καθυστερημένο, είτε άλλο παραγγείλαμε και άλλο μας έστειλαν.Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να πάρουμε τα χρήματά μας πίσω αν το προιόν που παραλάβαμε δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μας ή έστω να μας το αντικαταστήσουν;; Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτών απαντά στα συχνότερα ερωτήματα που έθεσαν οι ευρωπαίοι πολίτες.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Η ανεργία που μας αξίζει




Ένα από τα πολλά ρεφρέν της παρούσης κρίσεως είναι τα περί ανεργίας των νέων, της υποτιθέμενης «βίας που ασκούνε στα παιδιά που έχουνε», λέει, «τόσα προσόντα, τόσες περγαμηνές, τόσα εφόδια» κι όλα αυτά με μουσική υπόκρουση δελτίου Άλφα, Σταρ τσάνελ ή Εισαγγελάτου. Όλα αυτά εννοείται πως οφείλονται «στις ανάλγητες πολιτικές των μνημονίων και των τοκογλύφων της Ευρώπης, της Αμερικής και της Λέσχης Μπίντερμπεργκ [sic]», όπως βεβαίως τα προέβλεψε ο γέρων Παΐσιος και μας ψεκάζουνε και #DIEDOSTE και τα λοιπά και τα λοιπά.Αυτή η γραμμή είναι μεν λιγάκι της μοδός, αλλά δε θα συνοδεύσω. Είμαστε μια θλιβερή γενιά που είχε συνηθίσει να πηγαίνει σ’ όποιο σχολείο κάτσει, να συνεχίζει σ’ όποιο πανεπιστήμιο κάτσει, εν πολλοίς να πηδιέται μ’ ό,τι κάτσει και να κάνει ακόμη και παιδιά όπως κάτσει.

Η Ελλάδα στα Κινέζικα…. «Ο άλλος μεγάλος πολιτισμός»!!!


Oι Κινέζοι προσπάθησαν να  αποδώσουν στη γλώσσα τους τη λέξη Hellas.
Για να τη γράψουν, χρησιμοποίησαν δύο ιδεογράμματα (希臘) τα οποία επέλεξαν με βάση την προφορά.
Δηλαδή πήραν ένα ιδεόγραμμα που προφέρεται «σι», άλλο ένα που προφέρεται «λα», τα ένωσαν για να φτιάξουν τη λέξη «Σι-Λα» με την οποία προσδιορίζουν την Ελλάδα.
Το πρώτο ιδεόγραμμα σημαίνει «ελπίδα» και το δεύτερο αντιστοιχεί στον μήνα Δεκέμβριο του παραδοσιακού κινεζικού ημερολογίου.
 Και τα δύο όμως μαζί, όταν ενωθούν, σημαίνουν «ο άλλος μεγάλος πολιτισμός».

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

....κάνε ΚΛΙΚ στην εικόνα.....LIVE

Όλα μπροστά μας θα τα βρούμε. Όλα όσα έχουν γίνει τα τελευταία 40 χρόνια, αυτά πληρώνουμε 3 χρόνια τώρα. Αλλά και πάλι αυτοί που πρέπει να πληρώσουν δεν πληρώνουν - και αυτό είναι κάτι που πάλι θα το κουβαλάμε και πάλι θα το πληρώσουμε εμείς......
 (Η μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο-πουτάνα των διεθνών τοκογλύφων δεδομένου ότι έγινε σε στάδια, στοιχειοθετεί ευθύνες και για άλλα πρόσωπα πέρα από τους τέκτονες της πολιτικής σφαίρας......Oi συνυπεύθυνοι για την δόλια χρεοκοπία του τόπου  πρέπει να δικαστούν μαζί με τους πολικάντηδες όταν αποκατασταθεί η δημοκρατία....λέμε τώρα....)
BAN

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Τράπεζες και τραπεζίτες στην αρχαία Ελλάδα

alexander-coins
Στην αρχαία Ελλάδα του 5ου αιώνα π.Χ. το επάγγελμα του τραπεζίτη δεν έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης και συχνά ταυτιζόταν με αυτό του τοκογλύφου. Οι τράπεζες σχετίζονταν με δάνεια και σύμφωνα με τα πάτρια ήθη «όπου υπήρχε δάνειο δεν υπήρχε φίλος», μια και όταν «ένας άνθρωπος είναι φίλος δεν δανείζει αλλά δίνει». Και σε μια τέτοια περίπτωση τόκος ήταν η ευγνωμοσύνη του δανειζομένου προς τον δανειστή του. Ο Πλάτων στους Νόμους του ρητά ζητά να απαγορευτούν τα έντοκα δάνεια.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

SUCCESS STORIES ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΙ

kartesios050613Τα θαύματα κρατούν τρεις μέρες. Μόνη εξαίρεση το θαύμα του ελληνικού «success story». Αυτό δεν πρόκειται να κρατήσει ούτε μία. Έχουν και τα θαύματα τα όριά τους. Το επίσημο ποσοστό ανεργίας του 27% μπορεί να παλευτεί μόνο αν εμφανιστεί κάνας Μουσολίνι και μας βάλει όλους μαζί να κατασκευάσουμε τη γέφυρα Πειραιάς – Κρήτη. Εντάξει, θα μας πληρώνει με μια φέτα ψωμί κι ένα φλιτζάνι τσάι, αλλά οι Ν.Υ.Τ. και το Spiegel θα μπορούν να πανηγυρίζουν για την Ελλάδα που πέτυχε. Το Δημόσιο δε μπορεί να απορροφήσει εργαζόμενους. Οι έμποροι δεν αντέχουν να ζήσουν τους εαυτούς τους, όχι να πάρουν κι εργαζόμενους....

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Η ημικρανία: Αυτά που πρέπει να ξέρετε


Γυναίκα με ημικρανία.
Η ημικρανία χαρακτηρίζεται από σφοδρό πόνο που εντοπίζεται στο ένα από τα ημισφαίρια του κεφαλιού. Η ημικρανία επηρεάζει περίπου το 10% του πληθυσμού και είναι συχνότερη στις γυναίκες. Ο πόνος που νιώθει το άτομο που πάσχει από ημικρανία μπορεί να είναι τόσο έντονος που επηρεάζει σημαντικά την καθημερινή ζωή και τις δραστηριότητες του ασθενούς.