Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

.ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ! Αυτοί είναι οι 9 λόγοι για να μην πετάτε την παλιά σας οδοντόβουρτσα!

arpaxtiko.gr

Posted on Ιούνιος 20, 2016 by


ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ! Αυτοί είναι οι 9 λόγοι για να μην πετάτε την παλιά σας οδοντόβουρτσα!
Οι οδοντίατροι μας συμβουλεύουν να… αλλάζουμε οδοντόβουρτσα κάθε δύο μήνες…
Τι κάνουμε, όμως, με τις… παλιές μας οδοντόβουρτσες; Σίγουρα δεν τις πετάμε.
Δείτε παρακάτω 9 χρήσεις τους που σίγουρα δεν έχετε σκεφτεί…
1) Παπούτσια Για να κάνετε τα παπούτσια σας να λάμπουν και από κάτω (όχι μόνο από πάνω) μπορείτε να καθαρίσετε τις σόλες τους με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Αξίζει να μπείτε σε αυτήν την διαδικασία αν έχετε σκοπό να τα αποθηκεύσετε στο τέλος κάθε σεζόν.
2) Ηλεκτρικές συσκευές Με την οδοντόβουρτσά σας μπορείτε να καθαρίσετε ηλεκτρικές συσκευές, όπως είναι η τοστιέρα, ο φούρνος μικροκυμάτων, τα μάτια της κουζίνας, το μπλέντερ και πολλές άλλες.
3) Υπολογιστής Με μια παλιά οδοντόβουρτσα μπορείτε επίσης να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή και του λάπτοπ σας.
4) Μαλλιά Με την παλιά σας οδοντόβουρτσα μπορείτε εύκολα να καλύψετε με βαφή κάποια σημεία των μαλλιών σας που θέλουν λεπτομέρεια στο βάψιμο.
5) Πλακάκια Εκεί που δεν φτάνει το σφουγγάρι φτάνει η οδοντόβουρτσα. Καθαρίστε με αυτήν τους αρμούς από τα πλακάκια του μπάνιου και της κουζίνας σας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με τον νεροχύτη και τον νιπτήρα καθώς και με τον καθαρισμό της βρωμιάς γύρω από τις βρύσες. Βρέξτε την περιοχή με λίγο λευκό ξίδι και τρίψτε με την οδοντόβουρτσα.
6) Κοσμήματα Με μια παλιά βρεγμένη οδοντόβουρτσα μπορείτε να καθαρίσετε τα ευαίσθητα κοσμήματά σας.
7) Νύχια Μπορείτε να κρατήσετε μια παλιά σας οδοντόβουρτσα για να καθαρίζετε τα νύχια σας αλλά και να χτενίζετε τα φρύδια σας.
8) Τοίχος Για να σβήνετε τις μολυβιές των παιδιών σας από τους τοίχους βάλτε λίγο after shave στο σημείο και τρίψτε λιγάκι με την οδοντόβουρτσά σας.
9) Βούρτσα Για να καθαρίζετε τις βούρτσες των μαλλιών σας από τις τρίχες η παλιά σας οδοντόβουρτσα είναι ιδανική.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

.Είσαι άνεργος; Δικαιούσαι έως 60.000 ευρώ για να ανοίξεις επιχείρηση

 

Τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση έως 60.000 ευρώ άνεργοι για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση δίνει το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020. Το πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ είναι προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ και αφορά επενδύσεις έως 60.000 ευρώ για το 100% της επένδυσης ενώ στοχεύει σε αξιοποίηση από 2.500 επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την προδημοσίευση, θα ενισχύσει την ίδρυση νέων επιχειρήσεων από φυσικά πρόσωπα που έχουν γεννηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 1991 στους τομείς: αγροδιατροφή, ενέργεια, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, εφοδιαστική αλυσίδα, περιβάλλον, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, υγεία – φάρμακα, υλικά – κατασκευές. Η περίοδος υποβολής προτάσεων θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση της πρόσκλησης και θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 μήνες. Δυνητικοί δικαιούχοι της δράσης, για την ίδρυση νέας επιχείρησης, είναι φυσικά πρόσωπα που έχουν γεννηθεί πριν την 1.1.1991 ή ενώσεις αυτών, τα οποία: – είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης ή – ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα και δεν είναι έχουν σχέση μισθωτής εργασίας. Σε περίπτωση σύστασης εταιρικού σχήματος πρέπει όλοι οι εταίροι να πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές. Εισοδηματικά κριτήρια και για τις δύο κατηγορίες δικαιούχων θα τεθούν στην πρόσκληση του προγράμματος.
took

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

...Δέκα κόλπα για να... ξεφουσκώσετε το λογαριασμό της ΔΕΗ


Ο λογαριασμός της ΔΕΗ έχει μετατραπεί σε έναν από τους μεγαλύτερους εφιάλτες για τους καταναλωτές ακόμη και όταν...
δεν περιλαμβάνει το χαράτσι των ακινήτων.

Παρακάτω παρουσιάζεται ένας δεκάλογος που θα σας βοηθήσει να «ξεφουσκώσετε» την επιβάρυνση χωρίς κατ' ανάγκη να κάνετε μεγάλες θυσίες όσον αφορά στις καταναλωτικές σας συνήθειες.
1. Ενεργοποιήστε το κοινωνικό τιμολόγιο εφόσον πληροίτε τις προϋποθέσεις
Παρά το γεγονός ότι το αφορολόγητο της φορολογικής κλίμακας μειώθηκε στις 5000 ευρώ, η ΔΕΗ –η οποία χρησιμοποιεί ως εισοδηματικό κριτήριο το αφορολόγητο για να αποφανθεί σε ποιους θα χορηγεί το κοινωνικό τιμολόγιο και σε ποιους όχι- δεν ακολούθησε. Έτσι, όποιος δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ μπορούν να εξασφαλίσουν έκπτωση 30% για τις πρώτες 800 κιλοβατώρες που καταναλώνουν ανά τετράμηνο. Προσοχή, η συνολική κατανάλωσή τους πρέπει να κυμαίνεται από 200 έως 1400 κιλοβατώρες.
2. Ενεργοποιήστε το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ
Μπορείτε να εξοικονομήσετε ακόμη και 200 ευρώ τον χρόνο χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα. Ίσως να χρειαστεί να υποστείτε μια δαπάνη αν δεν υπάρχουν τα κατάλληλα καλώδια αλλά ακόμη και αυτό να συμβαίνει, αξίζει τον κόπο. Το καλοκαίρι, το νυχτερινό τιμολόγιο ισχύει από τις 23:00 το βράδυ έως τις 07:00 το πρωί. Και μόνο να σκεφτείτε πόσα χρήματα εξασφαλίζετε από το air-condition που δουλεύει όλη νύχτα για να κοιμάστε εσείς ευχάριστα, φτάνει.
3. Εγκαταστήστε χρονοδιακόπτες στις ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές έτσι ώστε να λειτουργούν κατά κύριο λόγο ενόσω εφαρμόζεται το νυχτερινό ρεύμα
Από τη στιγμή που θα ακολουθήσετε τη συμβουλή Νο 2, φροντίστε να την αξιοποιήσετε στο έπακρο. Υπάρχουν συσκευές που έχουν ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη οπότε θα προγραμματίσετε τη λειτουργία τους ενόσω ισχύει το νυχτερινό. Υπάρχουν άλλες συσκευές, όπως ο θερμοσίφωνας, για τις οποίες θα πρέπει να κάνετε παρέμβαση στον πίνακα του ηλεκτρικού (μην λυπηθείτε τα περίπου 80-100 ευρώ που χρειάζονται διότι θα τα κερδίσετε σε λιγότερο από έναν χρόνο). Υπάρχουν και συσκευές για τις οποίες μπορείτε να αγοράσετε έναν προγραμματιστή ο οποίος να μπαίνει απευθείας στην πρίζα. Θα τους βρείτε στο εμπόριο.
4. Προτιμήστε τον ανεμιστήρα από το κλιματιστικό αν δεν επικρατούν συνθήκες ακραίου καύσωνα
Η διαφορά στην κατανάλωση είναι τεράστια και το αποτέλεσμα όσον αφορά στην ψύξη του χώρου σχεδόν το ίδιο. Άσε που υπάρχει και ένα θέμα υγείας αν είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι σε ένα κλιματιστικό.
5. Αντικαταστήστε και την τελευταία λάμα πυρακτώσεως
Αν δεν σας φαίνονται αρκετά τα χρήματα που απαιτούνται, προτιμήστε τις λάμπες με τεχνολογία LED οι οποίες πραγματικά μειώνουν κατακόρυφα την κατανάλωση.
6. Προτιμήστε τη χύτρα ταχύτητας από την κοινή κατσαρόλα και πετάξτε όσες συσκευές δεν κάνουν καλή επαφή με τα μάτια της κουζίνας
Είναι δύο από τις βασικές αρχές του οικονομικού μαγειρέματος τις οποίες πρέπει να ακολουθήσετε για να μειώσετε την χρήση της ηλεκτρικής κουζίνας η οποία είναι και μια από τις πιο ενεργοβόρες συσκευές του νοικοκυριού.
7. Προγραμματίστε την εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα
Είναι μια επένδυση που μπορεί να χρειαστεί από 600-1000 ευρώ ανάλογα με το μοντέλο που θα εγκαταστήσετε. Ωστόσο, η απόσβεση θα γίνει το πολύ μέσα σε 2-3 χρόνια οπότε αξίζει τον κόπο. Αν μάλιστα συνδέσετε και άλλες συσκευές με τον ηλιακό (π.χ πλυντήριο ρούχων ή πιάτων) θα επιτύχετε ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ρεύματος και ως εκ τούτου ταχύτερη απόσβεση.
8. Ενημερώστε εγκαίρως τη ΔΕΗ για την ένδειξη του μετρητή ώστε να αποφύγετε τα φουσκωμένα «έναντι»
Αν δώσετε την ένδειξη του ρολογιού στη ΔΕΗ μέσα στο χρονικό περιθώριο που αναγράφεται επάνω στον λογαριασμό, μπορείτε να εξασφαλίσετε το ότι η χρέωση στον λογαριασμό «έναντι» θα γίνει με πραγματικά δεδομένα και όχι με βάση τα μαθηματικά μοντέλα που χρησιμοποιεί η επιχείρηση ηλεκτρισμού. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε τα φουσκωμένα έναντι που ουσιαστικά ισοδυναμούν με άτοκο δανεισμό της ΔΕΗ (διότι πληρώνετε ένα αυξημένο ποσό τώρα και περιμένετε δύο μήνες μετά να γίνει ο συμψηφισμός με τον εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ).
9. Αποφύγετε την αγορά ηλεκτρικών συσκευών με χαμηλή ενεργειακή βαθμολογία
Αποτελεί το «Α» και το «Ω» στην διαδικασία εξοικονόμησης χρημάτων. Συσκευές που μοιάζουν οικονομικές επειδή είναι φθηνότερες κατά την αγορά τους, στην πραγματικότητα είναι πανάκριβες επειδή θα πληρώσετε δύο και τρεις φορές τη διαφορά των χρημάτων στη ΔΕΗ.
10. «διαβάστε» το ρολόι της ΔΕΗ για να προλάβετε την υπερχρέωση
Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί ένα «ύπουλο» τρόπο χρέωσης. Αν η κατανάλωσή του περάσει τις 800 κιλοβατώρες, τότε πληρώνετε ακριβά όλες τις κιλοβατώρες που έχετε καταναλώσει και όχι μόνο αυτές που θα υπερβούν τις 800 κιλοβατώρες.
ΠΗΓΗ