Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

.N.Y. Times: Δώστε προσοχή! Αν φορτίζετε έτσι το κινητό σας, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ!

N.Y. Times: Δώστε προσοχή! Αν φορτίζετε έτσι το κινητό σας, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ!

N.Y. Times: Δώστε προσοχή! Αν φορτίζετε έτσι το κινητό σας, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ!
Στο ερώτημα του αν πρέπει να φορτίζουμε το κινητό μας τηλέφωνο για ολόκληρο το βράδυ έρχεται να απαντήσει ένα άρθρο των «New York Times» και η απάντηση τους θα ανησυχήσει όσους έχουν αυτή τη συνήθεια…Όπως φαίνεται, η συχνή και πολύωρη φόρτιση ενός κινητού τηλεφώνου βλάπτει τις μπαταρίες ιόντων λιθίου των smartphones και ο λόγος δεν είναι γιατί φορτίζονται περισσότερο από όσο χρειάζονται. Όπως εξήγησε στην αμερικανική εφημερίδα εκπρόσωπος εταιρείας παραγωγής φορτιστών: «Τα smarphones είναι όντως “έξυπνα”. Ξέρουν πότε πρέπει να σταματήσουν να φορτίζονται».Παρόλα αυτά η «υπερφόρτιση» προκαλεί βλάβες στη συσκευή, καθώς τα περισσότερα τηλέφωνα διαθέτουν μια τεχνολογία, η οποία τους επιτρέπει να αυξάνουν την ταχύτητα με την οποία φορτίζονται οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, με αποτέλεσμα αυτές να αποδυναμώνονται και να καταστρέφονται πιο γρήγορα. Με άλλα λόγια, όταν φορτίζουμε συχνά το smartphone, τότε μειώνουμε το όριο ζωής της μπαταρίας του.Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχει λύση στο πρόβλημα και αυτή είναι να επιλέγουμε για τη φόρτιση της συσκευής φορτιστές εγκεκριμένους για λιγότερο «ισχυρές» συσκευές. Έτσι, προφυλάσσουμε το κινητό από βλάβη καθώς θα φορτιστεί πιο αργά, διατηρώντας την ακεραιότητα της μπαταρίας.Ακόμα, θα πρέπει να αποφεύγουμε την υπερθέρμανση των συσκευών, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν βλάβη στις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Μάλιστα, η Apple προειδοποιεί πως θερμοκρασίες ανώτερες των 35 βαθμών Κελσίου μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στην μπαταρία.
http://techit.gr/2016/08/new-york-times-dwste-prosoxi/


Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

.SOS....Σε «καραντίνα» 12 δήμοι της χώρας λόγω ελονοσίας


   Σε προσωρινό αποκλεισμό από οποιαδήποτε αιμοδοσία βρίσκονται οι κάτοικοι, εργαζόμενοι αλλά και επισκέπτες περιοχών 12 δήμων της χώρας.Ο λόγος για τον οποίο οι περιοχές αυτές τέθηκαν σε «συναγερμό» από τους υπευθύνους του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είναι ο εντοπισμός κρουσμάτων ελονοσίας, μιας νόσου που από το 2009 και μετά απασχολεί όλο και πιο συχνά τις υγειονομικές αρχές.Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία που συλλέγει το ΚΕΕΛΠΝΟ, από τις αρχές του έτους έως τα μέσα Αυγούστου είχαν δηλωθεί στο Κέντρο 65 κρούσματα ελονοσίας, εκ των οποίων τα 61 έχουν χαρακτηρισθεί εισαγόμενα – που σημαίνει ότι οι ασθενείς είχαν προσβληθεί σε χώρα του εξωτερικού. Από τα 61 εισαγόμενα κρούσματα ελονοσίας, τα 50 αφορούσαν σε μετανάστες από ενδημικές χώρες (43 από χώρες της Ινδικής χερσονήσου και επτά από χώρες της Αφρικής), και τα 11 κρούσματα αφορούσαν σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από ενδημική χώρα της Αφρικής. Από τα 50 κρούσματα σε μετανάστες, τα 8 καταγράφηκαν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε νησιά του Βορείου Αιγαίου.Από το σύνολο των κρουσμάτων που είχαν δηλωθεί εφέτος έως τα μέσα Αυγούστου, σε τέσσερις ασθενείς υπάρχουν ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης. Καθ' όλη τη διάρκεια του 2015, οπότε δηλώθηκαν 85 κρούσματα, ενδείξεις ότι ο ασθενής προσβλήθηκε «εντός των τειχών» είχαν εντοπιστεί σε έξι περιστατικά, ενώ οι χρονιές όπου είχε σημάνει στην Ελλάδα «κόκκινος» συναγερμός λόγω εγχώριας μετάδοσης της νόσου ήταν το 2011 και το 2012 (42 και 20 περιστατικά, αντίστοιχα). Οπως αναφέρεται στην έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, στην Ελλάδα η νόσος εκριζώθηκε το 1974, έπειτα από εντατικό και επίπονο πρόγραμμα καταπολέμησης. Μέχρι και το 2008 καταγράφονταν στην Ελλάδα περίπου 20 - 50 κρούσματα ετησίως, που σχετίζονταν στη μεγάλη τους πλειονότητα με ταξίδι ή παραμονή σε ενδημική για την ελονοσία χώρα. Εως το 2008 δηλώθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ μόνο λίγα σποραδικά κρούσματα ελονοσίας, χωρίς ιστορικό ταξιδιού τα έτη 1991, 1999 και 2000. Από το 2009 και μετά, ωστόσο, κρούσματα ελονοσίας με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης καταγράφονται σχεδόν κάθε έτος σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως ως σποραδικά, αλλά και σε συρροές.Για την περίοδο αυτή ως «επηρεαζόμενες» από ελονοσία περιοχές έχουν χαρακτηρισθεί από τις υγειονομικές αρχές και άρα έχουν τεθεί σε περιορισμούς σχετικά με την αιμοδοσία περιοχές των δήμων Φαρκαδόνας και Τρικκαίων (Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων), Παλαμά (Π.Ε. Καρδίτσας), Ευρώτα (Π.Ε. Λακωνίας), Χαλκιδέων (Π.Ε. Ευβοίας), Θηβαίων (Π.Ε. Βοιωτίας), Τεμπών (Π.Ε. Λάρισας), Μαραθώνος (Π.Ε. Ανατολικής Αττικής), Δυτικής Αχαΐας (Π.Ε. Αχαΐας), Ανδραβίδας - Κυλλήνης (Π.Ε. Ηλείας) και Λαγκαδά και Πυλαίας (Π.Ε. Θεσσαλονίκης). Ως μέτρα πρόληψης για την ασφάλεια του αίματος είναι ο αποκλεισμός από την αιμοδοσία όσων κατοικούν και εργάζονται σε αυτές τις περιοχές, καθώς και όσων τις έχουν επισκεφθεί (τουλάχιστον μία διανυκτέρευση)

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

.Δείτε με ποιόν τρόπο οι ληστές καταφέρνουν πλέον να ξεκλειδώσουν ακόμη τα τα υπέρ - ασφαλή iphones


Aπό όλα τα κινητά τηλέφωνα που κυκλοφορούν στην αγορά, το iPhone αποτελεί τον κυριότερο στόχο ληστών. Όχι μόνο επειδή είναι ακριβά, αλλά και επειδή είναι status symbol. 
Ωστόσο, τα iPhone είναι ίσως τα πιο ασφαλή τηλέφωνα στον κόσμο: ακόμα κι αν κλαπούν, οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να τα κλειδώσουν από απόσταση μέσω τις εφαρμογής Find My Phone, κάνοντάς τα άχρηστα για τους κλέφτες.
Δυστυχώς, σύμφωνα με blogpost χρήστη που… έπαθε κι έμαθε, οι κλέφτες των iPhone έχουν βρει έναν ύπουλο τρόπο να ξεκλειδώνουν τις κλεμμένες συσκευές: το μόνο που χρειάζονται είναι το e-mail του ιδιοκτήτη, το οποίο ενδεχομένως μπορούν να το βρουν.
Από εκεί και πέρα, στέλνουν ένα ψεύτικο e-mail στο οποίο αναφέρουν ότι το iPhone βρέθηκε και στέλνουν τους ιδιοκτήτες σε ένα «πειρατικό» σάιτ, στο οποίο καλούνται να συνδεθούν με το λογαριασμό τους στο iCloud.Μόλις ο ιδιοκτήτης του κλεμμένου iPhone βάλει τα στοιχεία του στο «πειρατικό» σάιτ, οι κλέφτες έχουν βρει το «κλειδί» για να ξεκλειδώσουν τη συσκευή και είτε να κλέψουν επιπλέον στοιχεία είτε να την «καθαρίσουν» και να την πουλήσουν.
 Η κεντρική ιδέα είναι απλή: προσοχή στα τηλέφωνά σας.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

.Ποια ακίνητα απαλλάσσονται από τον «βαρύ λογαριασμό» του ΕΝΦΙΑ



Από τον «βαρύ λογαριασμό» του ΕΝΦΙΑ απαλλάσσονται ακίνητα που τελούν υπό απαγόρευση οποιασδήποτε χρήσης. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών και τον αναπληρωτή υπουργό Τρύφωνα Αλεξιάδη βάσει του νόμου απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ τα ακίνητα για τα οποία:
- Υφίσταται απαγόρευση οποιασδήποτε χρήσης, σύμφωνα με τον ισχύοντα Πολεοδομικό Σχεδιασμό, ιδίως ρυμοτομικό βάρος, ρυμοτομική απαλλοτρίωση, δέσμευση ακινήτου για κοινωφελή ή κοινόχρηστο σκοπό ή για λόγους προστασίας μνημείων και αρχαιοτήτων, ιδίως αρχαιολογική δέσμευση για ανασκαφές, κήρυξη αρχαιολογικού χώρου, καθώς και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, που έχει επιβληθεί από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, αποκλειστικά κατά το μέρος για το οποίο υφίσταται η ως άνω απαγόρευση. Σε περίπτωση μερικής απαγόρευσης χρήσης ακινήτου εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30%. Σε περίπτωση μερικής απαγόρευσης χρήσης ακινήτου εντός σχεδίου πόλης ή οικισμού, ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 60%.
- Έχει διαταχθεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση η αποδέσμευση από απαλλοτρίωση ή ρυμοτομικό βάρος ή δέσμευση κάθε είδους και δεν έχει εκδοθεί σχετική πράξη της Διοίκησης για την ως άνω αποδέσμευση.
- Έχει εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή οριστική διοικητική πράξη αποζημίωσης για απαλλοτρίωση ή ρυμοτομικό βάρος ή δέσμευση κάθε είδους και δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση μετά από ένα χρόνο από το έτος έκδοσης της παραπάνω απόφασης.