Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΦΠΑ 0% ΝΟΜΙΜΑ


Για όσους φίλους Συριζαίους προσπαθούν να παραπληροφορήσουν τον "κοΖμάκη" πως τα μέτρα είναι €5,4 δισ. αθροιστικά στην τριετία, διαβάστε το χθεσινό άρθρο του Peter Lazos που αποδεικνύει πως λένε ψέματα. Τα μέτρα είναι 5,4 δισ. ευρώ ετησίως. Δεν τους πιστεύει πλέον ούτε η μάνα τους!Ανησυχητικότερο, βέβαια, θα είναι να πιστεύουν αυτό που είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ότι δηλαδή όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις πήραν 62 δισ. ευρώ μέτρα στην εξαετία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει 5,4 δισ. ευρώ στην τριετία. Στην πραγματικότητα τα μέτρα θα είναι προσεγγιστικά 1,8 δισ. ευρώ το 2016, συν 1,8 δισ. ευρώ πρόσθετα μέτρα τον επόμενο χρόνο ίσον 3,6 δισ. ευρώ το 2017, συν 1,8 δισ. ευρώ πρόσθετα μέτρα τον μεθεπόμενο χρόνο ίσον 5,4 δισ. ευρώ για το 2018!Συνολικά μέτρα της τριετίας είναι 10,8 δισ. ευρώ. Όχι 5,4 ευρώ! Αν όντως πιστεύουν αυτό, τότε είναι αναλφάβητοι και ακόμα πιο επικίνδυνοι από το να λένε συνειδητά ψέμματα.Από την άλλη πλευρά οι επιλογές της κυβέρνησης είναι χαρακτηριστικές των προτεραιοτήτων της. Δημόσιο και αργομισθίες υπέρ πάντων!Εναλλακτικά τί θα μπορούσε να κάνει όμως;Μα φυσικά να μειώσει δαπάνες, οι οποίες έχουν και πολύ χαμηλότερο υφεσιακό συντελεστή από τις αυξήσεις φόρων!
Παράδειγμα:
1. Μείωση επιχορηγήσεων ΟΤΕ + ΔΕΗ + ΟΑ = 1,3 δισ. ευρώ ετησίως.
2. Εφαρμογή του υπάρχοντος και ψηφισμένου Ενιαίου Μισθολογίου στο δημόσιο = 0,6 δισ. ευρώ ετησίως.
3. Κατάργηση 1.800 οργανισμών-φαντάσματα x €1.000.000 μέσον όρο ετήσιες δαπάνες = 1,8 δισ. ευρώ ετησίως.
Αξία των παραπάνω ετησίως = 3,7 δισ. ευρώ
Καραντί!
Μπετόν αρμέ!
Απόλυτη βεβαιότητα!
Ανάγκη για ρήτρα "μη-επιτυχίας" δημοσιονομικού αποτελέσματος λόγω δυσπιστίας Τρόικας = €0,00 ευρώ.
Αύξηση φόρων για την τελειωμένη στους φόρους κοινωνία = €0,00 ευρώ.
Άλλα 1,8 δισ. ευρώ έτσι κι αλλιώς θα τα βρουν στον εξορθολογισμό των επικουρικών συντάξεων.
Δυνατότητα ελάφρυνσης φόρου στα καύσιμα ή στις μεταφορές για να δούμε και λίγο ανάπτυξη (λέμε τώρα) = €100 εκατ. ετησίως!!!
Κάντε κατάποση τώρα ένα ΣΥΡΙΖΑνέλ των 5.400, και ελάτε το πρωί με τον κηδεμόνα σας...!
Με όπλο το Νέο Ασφαλιστικό η κυβέρνηση εξολοθρεύει την παραγωγική οικονομία, και διατηρεί συντάξεις 2.700/μήνα χωρίς εισφορές για συντεχνίες.
Από τη μια η συμφωνία με τους θεσμούς σηματοδοτεί την αποφυγή ατυχήματος, άρα και άνοδο του χρηματιστηρίου και πιθανολογούμενη ελάφρυνση του τραπεζικού προβλήματος λόγω μερικής επίλυσης των κόκκινων δανείων..Από την άλλη τα μέτρα σηματοδοτούν τη χαριστική βολή στην πραγματική οικονομία, και μπαράζ κατασχέσεων μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη-εξυπηρετούμενα. Περιουσίες που έχουν απομείνει θα αλλάξουν χέρια. Σχεδόν βέβαιο.
Όμως, όπως έχουμε ξαναπεί, πραγματικούς φόρους πληρώνει μόνον η παραγωγική οικονομία...
Υπάρχει βέβαια ένας απολύτως νόμιμος τρόπος να ρίξει κάποιος τον ΦΠΑ που πληρώνει στο 0%:
Με συναλλαγές αξίας €0,00 καθώς επίσης και με επενδύσεις €0.000.000,00 ο συντελεστής του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας πέφτει στο 0%!!Φορολογικός παράδεισος δηλαδή. Για εκεί πάμε.
Ή για να παρακαλάμε για δραχμή!


Του Άγη Βερούτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου