Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Όλες οι διευθύνσεις που μπορείτε να κατεβάσετε ελληνικά e- books

.untitled
Όλα τα ελεύθερα ελληνικά e-books ή αν προτιμάτε η-βιβλία βρίσκονται στις παρακάτω διευθύνσεις. Είναι προϊόν μεγάλης προσπάθειας και πολλών ωρών έρευνας και εργασίας από  το http://citycampus.gr
Κάποιοι σύνδεσμοι  ίσως είναι ανενεργοί.   Κάτω από κάθε σύνδεσμο δίνονται επεξηγήσεις σχετικά με το  περιεχόμενο των e- books  .
Ψηφιοποιημένο υλικό επιστήμης και πολιτισμού, από το εθνικό κέντρο τεκμηρίωσης. Σε αυτό π.χ. μπορούμε να βρούμε περιλήψεις και τίτλους διδακτορικών διατριβών.
Ψηφιοποιημένο υλικό από τις δημόσιες βιβλιοθήκες της Ελλάδας. Αριστερά έχει μια λίστα με τις Περιφέρειες της Ελλάδας και σε κάθε περιφέρεια υπάρχουν οι διαθέσιμες βιβλιοθήκες. Πατώντας κάποια βιβλιοθήκη, βρισκόμαστε σε μια σύντομη παρουσίασή της με ένα σύνδεσμο κάθε φορά: «Αναζήτηση ψηφιακών τεκμηρίων». Αυτός ο σύνδεσμος σας παραπέμπει στις ψηφιακές συλλογές των βιβλιοθηκών.
Δημόσια βιβλιοθήκη Λιβαδειάς
Ψηφιακή βιβλιοθήκη Σερρών
Ψηφιακή βιβλιοθήκη Βέροιας
Μικρή η συλλογή του αλλά πολύ ενδιαφέρουσα. Λίγα, αλλά βιβλία που καθένας πρέπει να έχει στη βιβλιοθήκη του…
Καλύτερη συλλογή από την προηγούμενη…
Καλό ξεφύλλισμα… Κακή η ταξινόμηση, αλλά κάτι θα βρείτε…
Ταξινομημένη κατά κατηγορία συλλογή όχι και πολύ γνωστών συγγραφέων. Ψάχνοντας όλο και κάτι βρίσκει κανείς…
Μικρή αλλά εξαιρετική συλλογή φιλοσοφικών κειμένων.
Μικρό συμπλήρωμα των προηγούμενων.
Βιβλία για την ελληνική επανάσταση.
όλα τα σχολικά βιβλία…
Αυτό που λέει ο σύνδεσμος…
Αρχείο ποιημάτων του Καβάφη.
Μικρή συλλογή αλλά ποτέ δεν ξέρετε τι θα βρείτε!
Διάφορα από τις εκδόσεις Σαΐτα.
Πολύ μικρή συλλογή.
Συλλογή βιβλίων ελάσσονος σημασίας από διάφορους εκδοτικούς οίκους. Σύγχρονες και καλαίσθητες εκδόσεις.
Παρόμοια περίπτωση με την προηγούμενη…
Πολύ καλή συλλογή με λογοτεχνικό προσανατολισμό. Τα links επίσης πολύ ενδιαφέροντα. Θα μπορούσε η βιτρίνα να είναι πιο ελκυστική…
Μεγάλη και καλή συλλογή παλιών βιβλίων. Πολλά αρχαία κείμενα.
Με έμφαση στα κλασσικά αρχαιοελληνικά κείμενα. Βρίσκει όμως κανείς και ωραίες συλλογές από διάφορους νεοέλληνες συγγραφείς.
Πολλά βιβλία, άτακτα τοποθετημένα. Διασκεδάστε ψάχνοντας.
Με τάση ελληνοκεντρική και αποκρυφιστική, ενδιαφέροντες και προκλητικοί τίτλοι…
Εξαιρετικότατη δουλειά στον τομέα παρουσίασης αρχαιολογικών μουσείων της χώρας μας. Αξίζει την επίσκεψη και το αργό ξεφύλλισμα των βιβλίων με τον καφέ σας…
Καλή συλλογή έργων ελλήνων διαφωτιστών
Θεολογικού κυρίως περιεχομένου κείμενα αλλά και αρκετά λογοτεχνικά, δοκίμια, μελέτες, κριτική και ιστορικά…

Ελεύθερα e-books σε πολλές γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Δανικά, Βουλγαρικά, Ινδικά, Κινεζικά, Φινλανδικά, Εβραϊκά, Ουγγρικά, Πολωνικά, Ρωσικά, Ισπανικά, και φυσικά Ελληνικά…
Έκπληξη αποτελεί η συλλογή αυτή. Είναι η βιτρίνα της στα λατινικά και μας αποτρέπει. Ωστόσο, έχει έργα στα Ελληνικά (αρχαία), Λατινικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Πολωνικά, Ρωσικά, Πορτογαλικά, Εβραϊκά και Τσεχικά.
Αν σας ενδιαφέρει να βρείτε φράσεις διάσημων ανθρώπων, ακόμα και shocking εδώ είστε. Η χαρά της ατάκας: ιστορικές, αρχαιοελληνικές, λατινικές, προθανάτιες κλπ.
Για όσους ασκείτε την τέχνη της διδασκαλίας, θα βρείτε πολλά βοηθήματα, τυπολόγια, λεξικά κλπ. Πολύ χρήσιμο εργαλείο για καθηγητές και δασκάλους από το δημοτικό έως τη γ Λυκείου.
Αρχίζουμε…
Ανοικτή ΠΡΟΣΒΑΣΗ σε υλικό και εκδόσεις από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Για θετικές επιστήμες και ιστορικά αρχεία. Σε κάθε περίπτωση, επισκεφθείτε το.
Μεγάλη αρχειακή ψηφιακή βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά με πολύ εξειδικευμένο υλικό. Ψάξτε το, διότι μπορεί να έχει καλό υλικό για το … διδακτορικό σας!
Το λέμε ανοιχτά… Αν και μικρή η συλλογή (μας φάνηκε), αξίζει οπωσδήποτε τον κόπο να την επισκεφθείτε, όχι μόνο μια φορά. Ξανά και ξανά! Μας άρεσε η δομή του και κυρίως η φιλοσοφία του. Μάλιστα, αν έχετε κάποια ebooks, στείλτε τα, για να μεγαλώσει η συλλογή.
Το γνωστό scribd το οποίο χρειάζεται συνδρομή για τη συλλογή του. Δεν είναι ακριβώς FREE λοιπόν. Αν δεν το ξέρετε λειτουργεί ως εξής. Ο κάθε χρήστης μπορεί να ανεβάζει ό,τι θέλει. Και η κάθε συλλογή έχει και δωρεάν και επί πληρωμή. Αν είστε μέλος (γίνεστε δωρεάν) έχετε κάποια ελεύθερα βιβλία ή άρθρα ή σημειώσεις κλπ. Με ένα ανέβασμα δικών σας e-books σας δίνει το δικαίωμα για ένα κατέβασμα δωρεάν ή για 24 ώρες, ανάλογα πώς σας έχει κατατάξει ως χρήστες.  Πάντως, με 8.99 δολάρια το μήνα έχετε απεριόριστη ΠΡΟΣΒΑΣΗ στα 40 εκατομμύρια και πλέον βιβλία του. Σημείωση: δεν είναι μόνο για ελληνικά βιβλία…
Free audio books. Επιλέξτε τον αγαπημένο σας συγγραφέα και ακούστε τον. Σας ξενίζει η ιδέα; Να σας αντιπροτείνουμε το εξής: Εκεί που κάνετε κάποιες δουλειές στο σπίτι… αντί να παίζει η τηλεόραση τουρκικά, βάλτε να ακούσετε ένα audio book! Τι λέτε;
Μεγάλη συλλογή, όχι top hits, αλλά πιο ψαγμένων «εκδόσεων».
Μικρή συλλογή αλλά παραπέμπει σε πολλά άλλα… όπως σε δημιουργούς με τις εξής κατηγορίες: Πεζογραφία, Ποίηση, Ξένη Λογοτεχνία, Παιδική Λογοτεχνία, Δοκίμια, Λευκώματα, Κλασική Λογοτεχνία. Επίσης, έχει μια μεγάλη λίστα με λογοτεχνικά ιστολόγια, συγγραφείς στο twitter, περιοδικά και «ανοιχτή κουλτούρα», με λίστες με άλλα ελεύθερα προϊόντα μέσω διαδικτύου.
Όπως λέει στην αρχή πρόκειται για τον ελληνικό διαδικτυακό τόπο για την ανοιχτή πρόσβαση στη γνώση που υποστηρίζεται από Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Έχει πολλές βιβλιοθήκες, κυρίως δημόσιες, με πολλές συλλογές, όχι top hit κατ’ ανάγκην.
Μοίρασμα βιβλίων μεταξύ των μελών… Αξίζει τον κόπο, όσο είναι ακόμα δωρεάν.
Μικρή συλλογή λογοτεχνικών κειμένων, αλλά αξίζει τον κόπο.
Κλασσικά…
Πιο πολύ το αρχείο των λογοτεχνικών περιοδικών μας άρεσε, αλλά υπάρχουν διάσπαρτες πολλές πληροφορίες για βιβλία κλπ.
Αποσπασματικές αναφορές σε πολλούς έλληνες λογοτέχνες, πεζογράφους και ποιητές. Όμως αξίζει και παρααξίζει τον κόπο να το επισκεφτούμε. Θα βρείτε και συλλογές παιδικών κειμένων…
Για παλιούς και σπάνιους συγγραφείς μέχρι λίγα χρόνια μετά την επανάσταση. Θα βρούμε πολλούς διαφωτιστές

1 σχόλιο: