Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016

.Συνοπτικός Οδηγός Όξινων και Αλκαλικών Τροφών

Υψηλά ΑλκαλικήΜέτρια ΑλκαλικήΉπια ΑλκαλικήΟυδέτερη/ Ήπια ΌξινηΜέτρια ΌξινηΥψηλά Όξινη
Αλκαλικό νερό pH 9.5

Αλάτι Ιμαλαΐων

Χόρτα
Αγγούρι
Λαχανίδα
Φύκια
Σπανάκι
Μαϊντανός
Μπρόκολο
Βλαστάρια (σόγια, φύτρα κλπ)
Φρούτα της θάλασσας (φύκια)

Χυμός πράσινων λαχανικών

Όλα τα βλαστάρια Φασόλια/
Βλαστάρια
Αβοκάντο
Παντζάρι
Κόκκινη Πιπεριά
Λάχανο
Σέλινο
Λαχανίδες
Αντίδι
Σκόρδο
Τζίντζερ
Φασολάκια
Μαρούλι
Κράμβη
Μπάμιες
Κρεμμύδια
Ραπανάκι
Κόκκινο κρεμμύδι
Ρόκα
Ντομάτα

Λεμόνι
Λάιμ

Φασόλια
Σόγια
Λευκά Φασόλια

Σπόροι Chia
Κινόα
Αγκινάρες
Σπαράγγια
Λαχανάκια Βρυξελλών
Κουνουπίδι
Καρότο
Πρασουλίδα
Κολοκυθάκι
Πράσο
Μικρές Πατάτες
Μπιζέλια
Ραβέντι
Γουλί
Νεροκάρδαμο

Σταφύλια
Καρύδα

Φαγόπυρος
Κινόα
Σίτος Σπέλτα
Φακές
Τοφού

Άλλα Φασόλια & Όσπρια

Κατσικίσιο γάλα &
Αμυγδαλόγαλα

Τα περισσότερα βότανα & μπαχαρικά

Λάδι αβοκάντο
Λάδι καρύδας
Λινέλαιο
Μαύρα Φασόλια
Ρεβίθια
Κόκκινα Φασόλια
Σειτάν

Πεπόνι
Σταφίδες
Φρέσκοι χουρμάδες
Νεκταρίνια
Δαμάσκηνα
Κεράσι το γλυκύκαρπο
Καρπούζι

Αμάρανθος
Κεχρί
Βρώμη
Σίτος Σπέλτα
Σόγια

Πρωτεΐνη από Ρύζι/Σόγια/Κάνναβη

Ψάρια Γλυκού Νερού

Γάλα από ρύζι & Σόγια

Καρύδια Βραζιλίας
Καρύδια πέκαν
Φουντούκι

Ηλιέλαιο
Σταφυλοκουκουτσέλαιο
Φρέσκος φυσικός χυμός

Κέτσαπ
Μαγιονέζα
Βούτυρο

Μήλο
Βερίκοκο
Μπανάνα
Βατόμουρο
Μύρτιλλα
Φίγγι
Σταφύλια
Μάνγκο
Μαγγούστες
Πορτοκάλι
Ροδάκινο
Παπάγια
Ανανάς
Φράουλα

Καστανό Ρύζι
Βρώμη
Ψωμί σίκαλης
Σιτάρι
Ψωμί ολικής

Άγριο Ρύζι
Ζυμαρικά ολικής

Ψάρια ωκεανού
Αλκοόλ,
Καφές & Μαύρο Τσάι
Χυμός φρούτων (με γλυκαντικά)

Κακάο
Μέλι
Μαρμελάδα
Ζελέ
Μουστάρδα
Μίσο
Σιρόπι ρυζιού
Σάλτσα σόγιας
Ξύδι
Μαγιά

Αποξηραμένα φρούτα

Μοσχάρι
Κοτόπουλο
Αυγά
Ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας
Χοιρινό
Όστρακα

Τυρί
Γαλακτοκομικά

Τεχνητά γλυκαντικά
Σιρόπια

Μανιτάρια
Σας ενδιαφέρει  Συνταγές για τη δίαιτα Atkins

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου