Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Μετά από Διακοπή Ρεύματος: Ποια Τρόφιμα Πρέπει να Πετάξετε Αμέσως

Μετά από Διακοπή Ρεύματος: Ποια Τρόφιμα Πρέπει να Πετάξετε Αμέσως

Μια διακοπή ρεύματος μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνη για την υγεία μας καθώς κατά τη διάρκειά της το ψυγείο μας παύει να λειτουργεί. Αυτό φυσικά εξαρτάται και από το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει καθώς το ψυγείο έχει τη δυνατότητα να διατηρεί αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες για πολύ ώρα.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε Μόλις επανέλθει το ρεύμα ελέγξτε αν η θερμοκρασία έχει ανέβει πάνω από τους 5 βαθμούς κελσίου. Εάν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, τότε απλά θα πρέπει να είστε ακόμα πιο προσεκτικοί σχετικά με το ποια τρόφιμα θα κρατήσετε και ποια θα πετάξετε.
Κρέατα και θαλασσινά Όσο παραμένουν σε θερμοκρασία κάτω των 4 βαθμών κελσίου είναι εντάξει. Αν η διακοπή ρεύματος κράτησε αρκετές ώρες και ξεπάγωσαν αρκετά, τότε καλύτερα να τα πετάξετε.
Γαλακτοκομικά Τυριά, γάλατα, γιαούρτια, παγωτά και οποιοδήποτε τρόφιμο περιέχει γάλα πρέπει να πεταχτεί αν έχει μείνει πάνω από 2 ώρες σε θερμοκρασία άνω των 4-5 βαθμών κελσίου.

Κάποια τρόφιμα είναι αρκετά ευαίσθητα στις πιο υψηλές θερμοκρασίες και πρέπει να πεταχτούν άμεσα μετά από μια διακοπή ρεύματος.
Ψωμί Το ψωμί μπορεί να αντέξει αρκετά και δύσκολα θα χαλάσει ακόμα και εκτός ψυγείου. Προσοχή όμως σε πίτες και γλυκά που περιέχουν αυγά και γάλα. Αυτά αν μείνουν πάνω από 2 ώρες σε υψηλές θερμοκρασίες χαλάνε και θέλουν πέταμα.
Φρούτα και χυμοί Τόσο τα φρούτα όσο και οι χυμοί φρούτων είναι αρκετά ανθεκτικά τρόφιμα. Πετάξτε τα μόνο αν δείτε ότι χάλασαν, αν μούχλιασαν ή αν έχουν ιδιαίτερα άσχημη μυρωδιά.
10 Πολύ Παράξενα Πράγματα που Πρέπει να Βάλετε Κατευθείαν στο Ψυγείο σας!
Λαχανικά Τα λαχανικά είναι επίσης πολύ ανθεκτικά! Μπορεί να αντέξουν ακόμα και 6-7 ώρες σε θερμοκρασία άνω των 5 βαθμών κελσίου.
Αυγά Τα αυγά είναι πολύ ευαίσθητα στις αλλαγές της θερμοκρασίας. Αν αποψυχθούν πρέπει να καταναλωθούν άμεσα!

Τα κρέατα και τα ψάρια είναι από τα πιο ευπαθή τρόφιμα.
Σάλτσες Αν μια σάλτσα δεν έχει βασικό συστατικό τη ντομάτα, το γάλα ή αυγά μπορεί να διατηρηθεί ακόμα και μετά από απόψυξη. Πετάξτε άμεσα σάλτσες που έμειναν πάνω από 5 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή σε θερμοκρασία άνω των 5 βαθμών κελσίου.
Μην Βάλετε Ποτέ στο Ψυγείο Αυτά τα Τρόφιμα
Γενικά tips που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν ένα τρόφιμο μπορεί να καταναλωθεί ή όχι ύστερα από διακοπή ρεύματος.
  1. Αν κάποιο τρόφιμο δεν έχει ξεπεράσει τη θερμοκρασία των 4 βαθμών κελσίου μπορεί να ψυχθεί και πάλι.
  2. Αν τα κατεψυγμένα τρόφιμα έχουν διατηρηθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους σκληρά μπορούν να καταψυχθούν και πάλι.
  3. Τρόφιμα αλλοιωμένα πρέπει να πετιούνται αμέσως.
  4. Τα κρέατα και τα θαλασσινά που αποψύχονται πρέπει να μαγειρεύονται άμεσα ή να πετιούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου