Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Φθηνό ρεύμα ~ Ανοίγει... το οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Ανοίγει... το ειδικό φθηνό τιμολόγιο της ΔΕΗ, εν όψει των επικείμενων μεγάλων αυξήσεων στις τιμές ρεύματος, ώστε να ενταχθούν περισσότερα άτομα με χαμηλό εισόδημα και αναπηρία, άνεργοι και πολύτεκνοι.
Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή, ανήγγειλε τη διεύρυνση των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, το οποίο σήμερα είναι φθηνότερο 30% με 35% σε σχέση με τις ισχύουσες τιμές της κιλοβατώρας. Ηδη η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ετοιμάζει σχετικό σχέδιο ώστε οι όποιες αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ να βρουν εφαρμογή από τις αρχές του 2013. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΡΑΕ θα προτείνει την αύξηση του ορίου της τετραμηνιαίας κατανάλωσης προκειμένου οι όποιοι δικαιούχοι να απολαμβάνουν την έκπτωση στο ρεύμα. Ετσι, από τις 800 κιλοβατώρες με χαμηλότερη χρέωση το όριο θα ανέβει στις 1.400 για άτομα με χαμηλό εισόδημα και μακροχρόνια ανέργους, και στις 1.600 κιλοβατώρες για ανάπηρους και τρίτεκνους.
Οι δικαιούχοι
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αν γίνουν αυτές οι αλλαγές και σε συνδυασμό με την αναθεώρηση του εισοδήματος, οι δικαιούχοι του ΚΟΤ μπορεί να ανέλθουν από τους 280.000 με 300.000 σήμερα στους 600.000. Ο κ. Παπαγεωργίου δήλωσε χαρακτηριστικά στη Βουλή: θα υπάρχει ειδική μέριμνα και πρόβλεψη για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως ισχύει και σήμερα μέσω του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου. «Τα κριτήρια για την ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θα αναθεωρηθούν υπέρ των καταναλωτών και στοχεύουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω αυτό το μέτρο, καθώς επιφέρει σημαντική ανακούφιση στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως οι οικονομικά ασθενείς, άνεργοι, ΑμεΑ, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας που εξαρτώνται από μηχανική υποστήριξη, ηλικιωμένοι κ.λπ.».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
 http://enwmeniellada.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου