Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

5 ποτά που είναι τόσο υγιεινά όσο και το νερό

Το νερό, οπωσδήποτε, είναι η νούμερο ένα επιλογή για την ενυδάτωση του οργανισμού σας. Αλλά ορισμένες φορές, μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι μπορεί να γίνει βαρετό. Τα υπόλοιπα συνηθισμένα αναψυκτικά που έχουμε ως εναλλακτική είναι συχνά φορτωμένα με ζάχαρη και καφεΐνη, δηλαδή όχι μια τόσο υγιεινή επιλογή. Στο παρόν άρθρο σας προτείνουμε κάποια λιγότερο δημοφιλή ποτά, που μπορούν να σας κρατήσουν ενυδατωμένους, αλλά επίσης να σας προσφέρουν άκρως απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Νερό καρύδας: Τα σημαντικά οφέλη του για την υγεία

1. Νερό καρύδας

Θα έχετε ήδη ακούσει ότι το νερό καρύδας αποτελεί το νέο «φυσικό ενεργειακό ποτό» και αυτό συμβαίνει για έναν καλό λόγο. Αυτό το ποτό είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες. Στις τροπικές χώρες, πάντα το χρησιμοποιούσαν ως μια καλή λύση ενυδάτωσης. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι αποτελεί μια σπουδαία λύση για την ενυδάτωση μετά από άσκηση, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, προστατεύει την καρδιά και ωφελεί το ουροποιητικό σύστημα.
Διαβάστε: Λάδι Καρύδας: 80 καταπληκτικές χρήσεις
http://enallaktikidrasi.com/2017/07/pota-ygieina-nero/

2. Νερό με αλόη

Η αλόη βέρα χρησιμοποιείται στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 με θετικά αποτελέσματα. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων, που συνιστούν έναν τύπο βλαβερών λιπαρών που αποθηκεύονται στο σώμα. Τώρα που γνωρίζετε κάποιους από τους λόγους που η αλόη βέρα μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό σας, γιατί να μην την επιλέξετε ως εναλλακτική επιλογή του νερού; Είναι διαθέσιμη σε κάποια σούπερ μάρκετ, αλλά αν είστε αρκετά τυχεροί και έχετε το δικό σας φυτό στο σπίτι, απλά κόψτε ένα φύλλο, αδειάστε 2 κουταλιές της σούπας από τη σάρκα του και διαλύστε το σε ένα ποτήρι νερό. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα σκάψετε πολύ βαθιά μέσα στο φύλλο, γιατί αυτή η ουσία σε εκείνο το σημείο μπορεί να σας δημιουργήσει στομαχικές ενοχλήσεις.
Διαβάστε: Αλόη: Όλες οι θεραπευτικές ιδιότητες, χρήσεις και οφέλη για την υγεία σε ένα άρθρο

3. Χυμός παντζαριού

Ο χυμός παντζαριού είναι ένα ποτό τόσο έντονο στο χρώμα, όσο και στα θρεπτικά του συστατικά. Έχει σπουδαίες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ο χυμός του βοηθά στην παραγωγή του νιτρικού οξέος, ουσία πολύτιμη για αρκετές σωματικές λειτουργίες. Πιο συγκεκριμένα, βοηθά στη βελτίωση της ροής του αίματος, στην κυκλοφορία και ενισχύει τις μυϊκές συσπάσεις, κάνοντας τους μύες πιο αποτελεσματικούς. Αν είστε αθλητής, θα θέλετε να το δοκιμάσετε, επειδή μπορεί να βελτιώσει τη σωματική σας απόδοση και αντοχή. Χρησιμοποιήστε απλά έναν αποχυμωτή και δημιουργήστε τον δικό σας φυσικό χυμό.
Διαβάστε: 12 οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση παντζαριών

4. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι άλλο ένα θαύμα της φύσης με έναν μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων. Περιέχει μια σημαντική ομάδα αντιοξειδωτικών, που ονομάζεται κατεχίνες. Οι έρευνες δείχνουν ότι μια κούπα πράσινου τσαγιού ημερησίως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Επίσης μειώνει τα επίπεδα της LDL, ή αλλιώς της κακής χοληστερόλης και αυξάνει την HDL, δηλαδή την καλή. Μάλιστα, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης. Θεωρείται επίσης ένας καλός βοηθός στη μάχη για απώλεια βάρους και έχει την ικανότητα να αυξάνει τον μεταβολισμό. Μπορείτε να καταναλώσετε μέχρι και 3 φλιτζάνια πράσινου τσαγιού την ημέρα. Τους καλοκαιρινούς μήνες, δοκιμάστε την κρύα εκδοχή του με παγάκια.
Διαβάστε:  Γιατί δεν πρέπει να συνδυάζετε το πράσινο τσάι με τροφές με σίδηρο

5. Χυμός ροδιού

Ο χυμός ροδιού είναι καλά νέα για την καρδιά σας! Θα θέλετε να φτιάχνετε έναν τέτοιο κάθε μέρα, μόλις ακούσετε ότι το ρόδι είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά. Μπορεί να μειώσει επίσης την αρτηριακή πίεση και έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ο αγορασμένος, έτοιμος χυμός μπορεί να είναι γεμάτος ζάχαρη, οπότε είναι πολύ καλύτερο να φτιάξετε έναν στο σπίτι. Απλά προσθέστε τα σπόρια σε ένα μπλέντερ με νερό και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσπαθήστε όμως να μην λιώσετε τελείως τα σπόρια, καθώς αν σπάσουν πολύ, θα κάνουν τον χυμό σας πικρό. Σουρώστε τον και απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου