Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Τι μπορείς να πάθεις αν σε σταματήσει το περιπολικό…

Αυξημένες αρμοδιότητες έχουν πλέον οι αστυνομικοί οι οποίοι κάνουν περιπολίες. Εκτός από τα …συνηθισμένα (αλκοτέστ, άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα κλπ) είναι πλέον επιφορτισμένοι να ελέγχουν αν χρωστάμε στο δημόσιο, αν έχουμε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας ενώ πολύ σύντομα θα αναζητούν αν έχουμε πληρώσει και την ασφάλεια του αυτοκινήτου.Οι υπηρεσίες του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, έχουν συνδεθεί πλέον με το Taxisκάτι που σημαίνει ότι οι αστυνομικοί που κάνουν τυπικούς ελέγχους στα αυτοκίνητα, έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν αν ο συγκεκριμένος ΑΦΜ (ο οποίος αναγράφεται πλέον και στα διπλώματα οδήγησης τα οποία έχουν σχήμα πιστωτικής κάρτας) είναι φορτωμένος με ληξιπρόθεσμα χρέη. Μάλιστα, σε πολλά περιπολικά έχουν ήδη εγκατασταθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές προκειμένου ο έλεγχος να γίνεται ακόμη γρηγορότερα και όχι μέσω του κέντρου της Αστυνομίας. Ειδικά αν χρωστάει πολλά, ο οδηγός που θα σταματήσει για τον τυπικό έλεγχο μπορεί να καταλήξει στο αυτόφωρο καθώς αυτό προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για τους οφειλέτες του δημοσίου. Προσοχή λοιπόν ειδικά με τις βόλτες του Σαββατοκύριακου καθώς θα περάσετε δύο νύχτες μέσα για να παραστείτε ενώπιον του εισαγγελέα την Δευτέρα το πρωί.
Οι αστυνομικοί έχουν από φέτος αρμοδιότητα να ελέγχουν και αν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας. Καλό είναι λοιπόν να έχετε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου το ένα από τα δύο αντίγραφα πληρωμής που σας έδωσε η τράπεζα για να μην ταλαιπωρηθείτε σε περίπτωση που σας σταματήσει κάποιος. Αν δεν έχετε πληρώσει, κινδυνεύετε με αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων ενώ τα έγγραφα θα σας επιστραφούν μόνο αν πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας και το πρόστιμο που είναι το ισόποσο των τελών.Σε λίγες ημέρες κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα νέα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα (500 ευρώ για τα ΙΧ). Ο νόμος θα προβλέπει ότι και ο αστυνομικός θα έχει τη δυνατότητα να καταλογίσει την παράβαση η οποία επισείει αφαίρεση διπλώματος για τουλάχιστον 10 ημέρες. Μάλιστα, όταν ο οδηγός θα πάει να ασφαλίσει το αυτοκίνητό του προκειμένου να πάρει πίσω και το δίπλωμα, θα πρέπει να πληρώσει και το παράβολο, το ύψος του οποίο διαμορφώνεται στα 250 ευρώ.
 http://www.aniwthoi.net/2013/02/blog-post_3112.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FcoPxz+%28%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%A9%CE%98%CE%9F%CE%99%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου