Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα.

Οι παραγωγοί δεν έμειναν ικανοποιημένοι από το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας μάλιστα τα όσα εξήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης «ψίχουλα». Οι αγρότες κάνουν λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης και τονίζουν πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από τα μπλόκα αν δεν ληφθούν μέτρα κυρίως για την ενέργεια που θα τους επιτρέψει να ξαναμπούν στα χωράφια να καλλιεργήσουν. Στην ουσία, όπως τονίζουν οι αγρότες στα μπλόκα, δεν έχει αλλάξει οτιδήποτε από τις αρχικές τους διεκδικήσεις. Οι αγρότες της Νίκαιας απηύθυναν κάλεσμα σε εκπροσώπους όλων των μπλόκων της χώρας, προκειμένου να συναντηθούν την Κυριακή το μεσημέρι και να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Ορισμένοι παραγωγοί μάλιστα ξεκαθαρίζουν πως αυτή τη φορά δεν θα μπορέσει κανείς να τους εμποδίσει να παρατάξουν τα τρακτέρ στην εθνική οδό και να κόψουν τη χώρα στα δύο.
Σήμερα Παρασκευή οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία στις 12:00 το μεσημέρι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στη μία το μεσημέρι στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα. Συλλαλητήριο διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση το Σάββατο, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, με πορεία στη συνέχεια προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, όπου πραγματοποιείται η έκθεση «Zωοτεχνία». Την ίδια ώρα ενισχύονται τα μπλόκα σε όλη τη χώρα ενώ σε ορισμένες περιοχές οι αγρότες πραγματοποιούν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις κεντρικές πλατείες.
Στην Ημαθία, το μπλόκο ενισχύεται διαρκώς τόσο από αγρότες που καταφθάνουν με τα τρακτέρ τους από Πέλλα και Πιερία, όσο και από πολίτες άλλων κλάδων της κοινωνίας, όπως οδηγούς ταξί και εμποροϋπαλλήλους. Αποφασισμένοι να φτάσουν στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα δηλώνουν οι Σερραίοι αγρότες που παραμένουν στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης και Σερρών-Προμαχώνα. Παρατεταγμένα παραμένουν τρακτέρ στον κόμβο των Κερδυλλίων παραπλεύρως της εθνικής οδούς Σερρών-Καβάλας, ενώ οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα ενισχύουν ολοένα και περισσότερο το μπλόκο που έχει στηθεί στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας-Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας.
Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης. Ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση μετά την απόφαση των αγροτών να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε χθες πως η κυβέρνηση «δεν μπορεί να δώσει περισσότερα» εκτιμώντας πως οι αγρότες θα αντιληφθούν την κατάσταση. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι έκανε ότι έπρεπε, στα πλαίσια των αυστηρών δημοσιονομικών πλαισίων και ικανοποίησε βασικά αιτήματα των αγροτών. Παρά τη σκληρή στάση που κρατά το Μαξίμου, πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση «φοβάται» τους αγρότες , καθώς αν αποφασίσουν να κόψουν την Ελλάδα στα δύο, τότε θα αναγκαστεί να διατάξει και πάλι καταστολή η οποία θα έχει σίγουρα αντίκτυπο στην κοινωνία.

 http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=59449&type=21&kata=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου